Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

Tüm Yönleriyle Antalya'da Diş Tedavisi

Tüm Yönleriyle Antalya'da Diş Tedavisi
Tüm Yönleriyle Antalya'da Diş Tedavisi
Tüm Yönleriyle Antalya'da Diş Tedavisi

 Özdemir Dental Center olarak Antalya’nın Lara bölgesinde hastalarımıza son teknoloji cihazlar kullanarak başarılı hekimlerimiz tarafından hizmet vermekteyiz. Antalya’nın en iyi diş kliniği olan Özdemir Dental Center’da tüm diş tedavi hizmetleri verilmektedir. 2013 yılında uzman doktor Erdem Özdemir tarafından kurulan Özdemir Dental Center kurulduğu günden bu yana hasta odaklı hizmet anlayışını benimseyerek mesleki tecrübelerimizi sizlere uyguluyoruz.

 Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden olan Antalya’da diş tedavi hizmeti almanın birçok avantajı vardır. Ülkemizin ve dünyanın en önemli turizm bölgelerinden olan Antalya, birçok doğal güzellik ve tarihi yapılara sahiptir. Harika plajları ile deniz turizminin yanı sıra tarih ve kültür gezileri için ülkemizin yurt dışı turizminde Türkiye’de ilk tercih edilen şehirdir.

Diş Hekimi Antalya

 Ağız ve diş bakımı önemli olduğu kadar iyi bir diş hekimine muayene olmak da son derece önemlidir. Diş hekimi Antalya ilinde seçerken özenli ve dikkatli davranmanız gerekir. Çünkü Antalya’da birçok diş hekimi bulunmaktadır. Önemli olan sizin için en doğru ve iyi bir diş hekimini seçebilmektir. İyi ve doğru bir diş tedavisi alabilmeniz için seçtiğiniz diş hekiminin bazı kriterleri karışılıyor olması gerekir. Diş hekimi seçerken; diş hekiminin mesleki deneyimi ve donanımına, kişisel ihtiyaç ve beklentileri karşılamasına, ulaşımının zor olmadığı ve son teknoloji cihazlar kullanılan bir merkezde olmasına dikkat etmek gerekir.

Antalya Diş Kliniği

 Birçok diş kliniği olan Antalya ilinde önemli olan bu diş klinikleri arasında diş sağlığımız için en iyisini seçmektir. Antalya diş klinikleri iyi bir diş kliniği seçebilmek için öncelikle kliniğin hekim kadrosunun uzmanlığına bakılması gerekir. Klinikte hizmet veren hekimlerin alanlarında ne kadar deneyimli olduğu araştırılması gereken noktadır. Seçmiş olduğunuz kliniğin beklenti ve ihtiyaçlarınızı karşılıyor olması gerekmektedir. Ayrıca seçmiş olduğunuz kliniğin almanız gereken diş tedavisini uyguluyor olması gerekir. Bunun yanı sıra kliniğin son teknoloji cihazları kullanıyor olması önemli bir detaydır. Öte yandan kliniğin bulunduğu lokasyon ve hijyeni de seçim yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar arasındadır.

Antalya'da Diş Tedavisi

 Antalya’da diş tedavisi alabilmek için öncelikle iyi bir diş kliniği ve diş hekimi araştırması yapmak gerekir. Seçmiş olduğunuz diş kliniği size iyi ve doğru diş tedavi hizmetini sunabilmesi gerekir. Çünkü ağız ve diş sağlığımız için diş bakımı ne kadar önemliyse doğru bir diş tedavisi almak da son derece önemli bir konudur. Antalya’da diş tedavisi alabilmek için dikkat etmeniz gereken kriterler; seçmiş olduğunuz kliniğin almanız gereken diş tedavisini karşılaması, klinikte hizmet veren hekimlerin uzmanlığı ve deneyimi, kliniğin son teknoloji cihazları kullanması ve diş tedavisi alacağınız kliniğin beklenti ve ihtiyaçlarınızı karşılıyor olması gerekir.

Antalya'da İmplant Tedavisi

 İmplant, kök ve dişin özünü oluşturan üst protez kımı olmak üzere 2 parçadan oluşur. Titanyumdan elde edilen implantlar vücutla biyolojik uyum sağlar. İmplant uygulaması ile rahatlıkla yemek yiyebilir, gülebilir ve konuşabilirsiniz. Bunun yanı sıra implant doğal diş görünümünde olduğu için kaybettiğiniz dişlerin yarattığı estetik sorunları da giderir. Öte yandan implant tedavisi geleneksel köprü ve protez uygulamasına göre daha uzun ömürlü ve dayanıklıdır.

Antalya’da İmplant Tedavi Süreci

 Antalya’da  implant tedavi sürecinde kök ve üst protez parçaları diş etine ve diş boşluğuna implant edilir. İmplantların zirkonyum ve titanyum olmak üzere iki çeşidi vardır. Hastanın diş ölçüsüne göre kök parça ve dişin özü olan yapay parçası sinir uçları inhibe edildikten sonra yerleştirilir. Kök parçanın yerine tam olarak oturması ise hastadan hastaya değişiklik gösterebilir.

 İmplant, tek aşamalı ve iki aşamalı olmak üzere iki çeşit uygulanır. İkisinde de öncelikle detaylı muayene ve röntgen çekimi yapılarak dişlerin durumu analiz edilir. Çene kemikleri ve dişlerin ölçümü yapılır. Tek aşamalı implant uygulamasında implant yerleştirildikten sonra geçici başlık takılırken iki aşamalı implant tedavisinde ise implantın üstü diş etiyle kapatılır ve ardından protez başlığı uygulaması yapılır. İki implantta da geçici bir köprü yerleştirilir ve iyileşme süreci takip edilir. Alt çene 3 ayda iyileşirken üst çenenin iyileşmesi 6 ay sürmektedir.

Antalya'da Bonding Uygulaması

 Antalya’da bonding uygulaması Özdemir dental polikliniğimizde estetik diş hekimliği kapsamında öne çıkan tedavi yöntemlerinden biridir. Bonding uygulaması, özellikle dişlerinin arasında küçük aralıklar bulunan, küçük çaplı şekil bozuklukları veya darbeden oluşan minik kırıkları onarma da kullanılan yöntemdir. Dişlerin üzerinde herhangi bir aşındırma yapmadan, kompozit dolgu maddesinin ihtiyaç duyulan bölgeye yapıştırılmasıyla uygulanan tedavidir. 

 Hastanın ihtiyaçlarına göre uygulanacak bölgedeki dişin doğal rengi göz önünde bulundurularak bonding materyalinin uygun rengi belirlenir. Bonding işlemi genellikle tek seansta tamamlanır. Uzun ömürlü kullanım imkanı sunan bonding yöntemi, sıklıkla başvurulan yöntem olmuştur. Yeni nesil dolgu maddeleri kullanılarak uygulanan bu yöntemin farklı opaklık ve renk seçenekleri mevcuttur.

Antalya'da Hollywood Smile

 Antalya’da Hollywood Smile, hastanın cinsiyeti, dişleri, yüz hatları, çene yapısı ve karakteri dikkate alınarak ağız yapısına en uygun gülüşün tasarlanma işlemidir. Gülüş tasarımı olarak da adlandırılan bu işlem her yaşta yapılabilir. Her kişiye yakışan gülüş şekli farklı olduğu için Hollywood Smile tasarımları kişiye özel yapılır. Hollywood smile uygulamasına geçilmeden önce uygun görülürse diş implantları, dolgular, köprüler, çarpık dişlerin ve diş eti hastalıklarının düzeltilmesi gibi tedaviler yapılır. Ağız ölçüleri, fotoğraf ve video kayıtları ile gelişmiş bilgisayar programlarında kullanılarak model oluşturulur ve Hollywood gülüşü için çalışmalara başlanır. Hollywood Smile sayesinde hasta sadece estetik ve güzel bir gülümsemeye sahip olmaz aynı zamanda diş sağlığını da korumuş olur.

Özdemir Dental Center Blog