Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP
Özdemir Dental Center Tedaviler

Diş İmplant Uygulaması Nedir?
Diş implantı zaman içerisinde kaybedilen gerçek dişler yerine diş fonksiyonlarını yerine getirmesi için protez diş yerleştirilmesine verilen isimdir. Diş implantı sayesinde hastalar çiğneme gibi yeme işlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirirken diş boşluklarının dolması sayesinde estetik kaygı problemleri de yaşamazlar.

Diş İmplantı Neden Yapılır?
Enfeksiyon, diş çürümesi, vücutta vitamin mineral kaybı gibi sebeplerle zamanla bireyler dişlerini kaybedebilir. Çekilen dişlerden geriye kalan boşluklar nedeniyle tam çiğneyememe, yemek yerken zorluk çekme gibi nedenler bireyin yaşam kalitesini düşürebilir. Yine dişten arta kalan boşluğa yemek artıklarının dolması gibi nedenlerle bakteri üremesi ve enfeksiyon rahatsızlıkları yaşanabilir. Aynı zamanda görsel olarak da bireyler estetik kaygı ve özgüven problemleri yaşayabilir. Bu nedenle diş implantı ihtiyaç duyan tüm bireylerin başvurduğu bir tedavi yöntemidir.

Diş İmplantının Yan Etkileri Nelerdir?
Diş implantının herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. İmplant sonrası diş hekiminizin öneri ve kontrollerini dikkate almak ve doğru şekilde beslenmek herhangi bir problem yaşamanızı önler. İlk etapta hafif ağrı ve sancı gibi problemler yaşansa da uyum sürecinin ardından bu şikayetler ortadan kaybolur. Aksi durumda tedavinizi yapan diş hekiminizi bilgilendirmelisiniz.

Diş İmplant Sürecinde Neler Yapılır?
İmplant tedavisinde iki parçadan oluşan protez parçaları diş etine ve diş boşluğuna implant edilir. Zirkonyum ve titanyum olmak üzere iki çeşidi vardır. Kök parça ve dişin özü olan yapay parça sinir uçları inhibe edildikten sonra hastanın diş ölçüsüne göre yerleştiriilir. Kök parçanın yerine tam olarak oturması için geçen zaman hastadan hastaya farklılık gösterebilir.

İmplant Aşamaları Nelerdir?
Tek aşamalı ve iki aşamalı olmak üzere iki tür implant çeşidi vardır. İkisinde de ilk olarak detaylı muayene ve röntgen çekimi yapılarak dişlerin durumu tespit edilir. Çene kemikleri ve dişlerin ölçümü yapılır. Tek aşamalı implant uygulamasında implant yerleştirildikten sonra geçici başlık takılırken iki aşamalı implant tedavisinde implantın üstü diş etiyle kapatılır, daha sonra protez başlığı uygulaması yapılır. İki implantta da geçici bir köprü yerleştirilir ve iyileşme süreci takip edilir. Bu süreç alt çene için 3 ay üst için 6 ay sürmektedir.


Diş İmplantı Sonrası Beslenmede Nelere Dikkat Edilmelidir?
İmplant sonrası sıcak ve soğuk besinler değil ılık besinler tercih edilmelidir. Oda sıcaklığındaki sıvı besinlerle besin tüketimine başlanmalıdır. Küçük çekirdekl, tanecikli ve katı besinlerden uzak durulmalıdır. Siz de implant tedavisine başlamak için Özdemir Dental web sitesini ziyaret edebilirsiniz.