Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

Antalya’da İmplant Tedavisi

Antalya’da İmplant Tedavisi
Antalya’da İmplant Tedavisi
Antalya’da İmplant Tedavisi

Antalya Özdemir Dental Center tarafından Antalya’da İmplant Tedavisi hakkında  bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.

 

Diş implantı zamanla kaybedilen gerçek dişlerin yerine diş fonksiyonlarını yerine

getirmesi için protez diş yerleştirilmesidir. Diş implant uygulamasını güvenilir kliniklerde yaptıracağınız iyi bir teşhis, ve ardından hekiminizle yapacağınız planlama sonrasında size özel yapılacak bir uygulamadır. İmplant tedavisi, çene kemiğine vida şeklinde titanyum parçaların cerrahi müdahale ile yerleştirilmesi işlemidir. Ciddi ve aşamalı bir süreç olduğu için operasyon öncesi çene kemiği ve diş eti hekim tarafından mutlaka dikkatli bir şekilde muayene edilmelidir. Kişinin ağız ve diş yapısı bu tedavide belirleyici rol oynamaktadır. Diş eti hassas olan hastalarda daha detaylı ve farklı bir uygulama gerektirebilir.

 

İmplant tedavisinde planlama yapılmadan önce hastanın çene röntgenleri çekilmelidir. Ardından 3 boyutlu diş tomografisi ile birlikte çene kemiği yükseklik, genişlik ve kemik yoğunluğu da detaylı bir şekilde değerlendirilir ve sonrasında nasıl bir tedavi yapılması gerektiğine karar verilir. İmplant tedavisinin başarılı olması için tedavi öncesi tüm adımların titizlikle uygulanması önemlidir. Ağız içi yumuşak dokusu olan diş eti implant tedavisinin başarıyla sonuçlanmasında önemli bir rol oynar.

 

 Sağlıklı bir diş etine sahip hastalarda implant tedavisi hem kolay, hem de başarı oranı daha yüksektir. Diş eti kalınlığı ve formuyla kişiden kişiye farklılık gösterir. Alanında uzman hekim kişinin diş eti formu ve kalınlığını göz önünde bulundurarak cerrahinin planlamasını yaparsa tedavi yüksek oranda başarı ile sonuçlanacaktır. 

 

Diş implantları, diş eksikliği nedeniyle sıkıntı yaşayan ve yaşam konforu oldukça azalmış kişiler için en sağlıklı tedavi yöntemidir. Tedavi sonrası kişiler eski konforuna kavuşur. Güvenle yemek yemek, dilediği gibi gülmek, konuşmak hastalarda kaybolan özgüvenin ve rahatsızlığının kısa sürede düzelmesine imkan tanır. 

 

Antalya Özdemir Dental Ağız ve Diş Sağlığı  Merkezimizde  diş implantı tedaviniz yapılırken önce vidalarınız kemiğe yerleştirilir. Bu vidalar eksik dişlerinizin yerini alacak yeni dişler için yapay diş köklerinizi oluşturur. Diş implantları cerrahi operasyonla çene kemiğinize yerleştirildiğinde, doğal kemiğinizle kaynaşma sağlarlar. Bu kaynaşma sağlandıktan sonra kaplama yöntemiyle bir veya daha fazla yapay dişinizi destekleyecek dişleriniz yapılır. Konnektörler (diş dayanakları), kuronları tutmak ve onlara destek olmak implantlarınızın üzerine yerleştirilir. Kuronlar ise doğal dişlerinize uyum sağlaması ve eski konforunuzu tekrar sağlaması için ağzınıza özel olarak üretilir.

Özdemir Dental Center Blog