Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP
Özdemir Dental Center Tedaviler

Gülümsemek; kişilerin kendini ifade ettiği, bazen ruh halini yansıttığı bir eylemdir ve herkes gülerken kendini kısıtlamadan özgür olmak ister. Ancak kişilerdeki bazı ağız ve diş sorunları buna engel olabilir. Özellikle son yıllarda daha popüler hale gelen gülüş estetiği uygulamalarıyla bu sorunlara kolayca çare bulunabilir.

Gülüş Tasarımı Nedir?
Gülüş tasarımı kişilerdeki çeşitli sebeplere bağlı diş şeklinde bozukluk, çarpışıklık, diş eti seviyelerinde dengesizlik, diş rengi gibi şikayetlerin giderilmesi için başvurulan ve birden çok tedavi şeklini barındıran estetik uygulamaların genel adıdır. Gülüş estetiği uygulamaları yapılırken hastanın tedaviden ne beklediği, nasıl bir görünüş istediği gibi faktörler dikkate alınır.

Gülüş Tasarımı Hangi İşlemleri İçerir?
Gülüş tasarımı uygulamalarına başlamadan önce öncelikli olarak hastanın yüz şekli, ağız yapısı, yaşı ve cinsiyeti gibi etmenler değerlendirilir ve bunlara uygun bir plan çıkarılır. Gülüş estetiği uygulamalarına genellikle dişlerin rengi, pozisyonu ve varsa eksik dişlerin tedavi edilmesiyle başlanır. Bu işlemler bleaching (diş beyazlatma) gibi daha kolay uygulamalar olabildiği gibi, implant, kaplama, diş etlerinin yeniden şekillendirilmesi gibi cerrahi müdahale gerektirecek ileri tedaviler de olabilir.

Gülüş Tasarımında Uygulanan Yöntemler Nelerdir?
Gülüş tasarımı uygulamaları içinde birçok tedavi yöntemini barındırır. Estetik gülüşler elde etmek için öncelikle sağlıklı ağız ve diş yapısının sağlanması gerekir. Gülüş tasarımında en sık başvurulan uygulamalar ise şöyledir:

Diş Beyazlatma: Gülüş tasarımında en sık başvurulan işlemlerin başında gelen beyazlatma işlemi birkaç farklı yöntemle uygulanabilir. Ofis ya da ev tipi denilen uygulamalarda diş yapısına ve kişiye özel hazırlanan diş kalıplarından yararlanılır. Beyazlatıcı jellerin kullanılmasıyla ya da lazer ile beyazlatma yöntemiyle dişler birkaç ton beyazlayabilir, bu sayede daha estetik gülüşlere sahip olunur.

Zirkonyum Kaplama: Zirkonyum kaplamalar, metal içermeyen porselen diş kaplama yöntemidir. Dişteki erozyon, çürük, kırık gibi çeşitli problemlerde bu yönteme başvurulur. Daha çok ön dişlerde uygulanan bu yöntem uzun süre kalıcı ve mevcut dişlerle uyum içinde olur.

Ortodontik Tedaviler: Dişlerin çarpışık, ayrık ya da dışarıya doğru çıkık olduğu durumlarda başvurulan tedavidir. Halk arasında diş teli olarak bilinen braketlerin dişe takılması işlemidir. Ortodontik tedaviler, tedavide kullanılan materyallere göre değişiklik gösterse de, ortalama 2 senede tamamlanır.

İmplant Tedavisi: Bu tedaviye diş kayıpları durumunda eksik diş görünümünü ortadan kaldırmak için başvurulur. Çene kemiğine yerleştirilen vidalama işleminden sonra diş protezi yerleştirilir. Görünüş ve renk olarak diğer dişlerle uyum sağlayan kalıcı tedavilerdir.

Periodontoloji Tedavisi: Diş etrafındaki dokunun ve özellikle diş eti bozukluklarının giderilmesinde (diş etinin dişe doğru uzaması vb.) kullanılan tedavi yöntemidir.