Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

Smile Makeover Antalya

Smile Makeover Antalya
Smile Makeover Antalya
Smile Makeover Antalya

 Smile makeover Antalya, diş kaplamaları, kompozit yapıştırma, diş implantları, diş beyazlatma gibi bir veya daha fazla kozmetik diş hekimliği prosedürü ile gülümsemenin görünümünü iyileştirme sürecidir.  Smile makeover (gülümseme makyajı) yapılırken yüz görünümü, cilt tonu, saç rengi, dişler (renk, genişlik, uzunluk, şekil ve diş görünümü), diş eti dokusu ve dudaklar  gibi detaylar dikkate alınarak uygulanır. Gülüş makyajı tamamen kişiye özel yapılan bir işlemdir.

Smile Makeover İle Dişlerde Neler İyileştirilebilir ?

 Smile makeover ile gülüşünüzde memnun olmadığınız detaylar iyileştirilir. Böylece gülümsemenizi yeniden keşfederek, gülüşünüzle fark yaratabilirsiniz. Smile makeover ile dişlerinizde iyileştirilebilen özellikler şunlardır;

Diş Rengi: Gümüş veya amalgam diş dolguları, doğal diş renginde kompozit restorasyonlarla değiştirilebilirken, diş beyazlatma lekeli veya matlaşmış dişlerin rengini iyileştirebilir. Porselen kaplamalar, kronlar, köprüler, kompozit yapıştırma ve diş implantları dahil olmak üzere çeşitli prosedürlerin değerlendirilmesi ve hazırlanması sırasında diş rengi ve gölgeleme önemli bir husustur.

Sıralama ve Aralıklandırma:  Çarpık, üst üste binen veya aralarında boşluk bulunan dişler gerektiğinde ortodonti veya Invisalign ile düzeltilip hizalanabilir ve kaplamalarla iyileştirilebilir.

Eksik Dişler:  Kaybettiğiniz bir veya daha fazla eksik diş, gülümsemenizin görünümünü olumsuz etkileyebilir. Ayrıca eksik dişleriniz çiğneme fonksiyonlarınızı da olumsuz etkiler. Diş implantları, köprüler veya kısmi protezlerle eksik dişleriniz değiştirilebilinir.

Uyum ve Denge:  Pürüzlü, yontulmuş ve çatlamış dişler, daha iyi bir görünüm için kozmetik olarak yapıştırılabilir ve gülümsemenin genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olmak için dişler yeniden şekillendirilebilir.

Daha Dolgun Dudaklar, Gülümseme ve Yanaklar:  Şekilsiz veya yaşlı görünen bir yüz, gülümseme makyajı kategorisinde ortodonti veya çene-yüz cerrahisi dahil olmak üzere belirli prosedürlerle iyileştirilebilir veya gençleştirilebilir.

 Bir estetik diş hekimi, gülümseme makyajınızdan tam olarak istediğinizi elde etmek için tasarlanmış bir tedavi planı geliştirmek için sizinle yakın bir şekilde çalışacaktır. Bu tedavi planı, diş beyazlatma, kompozit yapıştırma, kaplamalar, diş kronları, ortodonti (diş telleri), ağız çene-yüz cerrahisi ve diş eti gülümsemesinin azaltılması gibi birçok kozmetik ve fonksiyonel olarak onarıcı prosedürden oluşabilir.

Gülüş Makyajının Estetik Bileşenleri

 Smile makeover (gülüş makyajı) için estetik diş hekiminizin, dişlerinizin rengine, dizilimine ve dengesine (güldüğünüzde görünen üst ve alt dişlerin bölümü) ek olarak, dişlerinizin ve gülüşünüzün kozmetik diş hekiminizin değerlendireceği birkaç özelliği vardır. Bu özellikler şunlardır;

Diş Uzunluğu:  Uzun dişler genç bir görünüm verir. Zaman içerisinde aşınma ve yıpranma ile daha kısa görünen dişler için kompozit yapıştırma veya porselen kaplamalarla yeniden şekillendirilerek ve uzatılabilir. Ayrıca diş uzatma, genel yüz görünümünüzü de etkileyebilir. Örneğin yuvarlak yüzlü bir bireyde biçimli, uzun, kare dişler zayıflama etkisi sağlayabilir.

Gülümseme Çizgisi:  Gülümseme çizgisi, üst dişlerinizin kenarlarını bir yandan diğer yana izleyen hayali bir çizgidir ve ideal olarak gülümsediğinizde alt dudağınızın kıvrımıyla aynı olmalıdır. Bu standart referans noktası, yeni dişlerinizin ne kadar uzun olması gerektiğini belirlemeye yardımcı olmak için kullanılabilir.

Diş Oranları:  Estetik diş hekiminiz dişlerinizi inceleyerek birbirleriyle doğru orantıda olup olmadıklarını belirleyecektir. Çoğu insan hoş bir gülümsemeyi, iki merkezi ön dişin baskın olduğu ve genişlik uzunluk oranının 4'e 5 olduğu gülümseme olarak tanır. Bu orantı, estetik bölgedeki diğer dişlerin uzunluk ve genişliklerini yönlendirerek gülümseme hattının dengeli görünmesini sağlar.

Diş Dokusu ve Karakterizasyonu:  Estetik bir diş hekimi, doğal dişlerin veya fotoğraflarda gördüğünüz dişlerin görünüm ve hissini eşleştirmenin yanı sıra, kuronlarınızı veya kaplamalarınızı daha kadınsı veya daha erkeksi bir görünüm oluşturmak için karakterize edebilir.

Özdemir Dental Center Blog