Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

Diş Kronları Türkiye

Diş Kronları Türkiye
Diş Kronları Türkiye
Diş Kronları Türkiye

 Dişlerinde çok fazla madde kaybetmiş yurt dışından veya Türkiye'den gelen hastalarımızda, daha estetik bir görünüm sağlamak istediğimiz dişlerde, köprü ve implant uygulamalarında kron kullanıyoruz. Ancak Antalya'daki kliniğimizde hastamızın dişlerinin durumuna göre en uygun ve en iyi diş kaplamalarını tercih etmekteyiz. Bu nedenle hastamızın bütçesine ve dişlerinin durumuna göre emax, zirkonyum veya metal destekli kronlar kullanıyoruz. Uzman hekimimiz ile en iyi diş kaplamalarını sunuyoruz. Tam set ağız diş kronlarında ve birkaç diş uygulamasında uygun maliyetle Antalya Türkiye'de çok başarılı tedavi sonuçları sağlıyoruz.

Türkiye'de Diş Kronları Antalya

 Türkiye'nin ve Antalya'nın en iyi diş kliniklerinden biri olarak tüm diş tedavilerinde olduğu gibi diş kaplama tedavilerinde de hastalarımıza mükemmel tedavi sonuçları verebilmekteyiz. Son teknoloji ekipman ve kullandığımız malzemelerin kalitesi sayesinde Türkiye'deki tüm diş işlemlerinde fark yaratıyoruz. Türkiye'deki tedavilerimiz öncesinde hastalarımıza hangi diş kaplamalarını uygulayacağımıza hastalarımızın beklentileri ve dişlerinin durumu doğrultusunda karar veriyoruz.

 Hastamız en estetik tedavi sonucunu istiyorsa o hastaya tam seramik kaplama öneriyoruz. Fakat sadece full seramik kronlar estetik sonuç elde etmek diye bir durum söz konusu değildir. Burada en önemli nokta hekimin tecrübesi ve becerisidir.

 Türkiye'de en uygun maliyetli kronlar metal destekli kronlardır. Ardından zirkonya kaplamalar ve son olarak emax kaplamalar gelir. Türkiye'de maliyeti en yüksek diş kaplamaları emax ve celtra ikili kaplamalardır. Ancak estetik açıdan en hoş diş kaplamaları Emax ve celtra duo kaplamalardır. Antalya’da bu diş kaplamaları ile en estetik tedavi sonuçlarını sağlayabiliriz. Zirkonyum ikinci sırada gelir. Daha sonra estetik olarak son sırada metal destekli kaplamalar bulunmaktadır. Özdemir Dental Center kurucu hekimimiz Dr. Erdem Özdemir ile diş kaplama tedavilerinde son derece mükemmel tedavi sonuçları elde edebiliyoruz.

Kullandığımız Diş Kron Çeşitleri

 Diş kronları farklı malzeme ve tiplerde mevcuttur. Alt yapı destekli kuronlar olduğu gibi alt yapı desteksiz tamamen cam seramik kronlar da mevcuttur. Antalya, Türkiye'deki diş kliniğimizde her türlü diş kaplamasını kullanıyoruz.

  • Zirkonyum Kronlar
  • Emax Kronları
  • Metal Destekli Porselen Kronlar

Zirkonyum Diş

 Zirkonyum diş porselen kronlar, Antalya, Türkiye'deki kliniğimizde en sık kullanılan diş kaplamalarıdır. Ancak hastalar arasında yanlış bir kanı vardır. Zirkonyum porselen diş denilince hastalar bunu zirkonyumun porselen türü olarak algılar. Ancak zirkonyum bir porselen değildir. Aslında zirkonya beyaz bir mineraldir. Çiğneme yüklerine karşı çok yüksek dirençleri vardır. Porselenin kırılmaması için porselen dişin alt yapısı olarak da metal destekli porselen kullanıyoruz. Çünkü porselen çok kırılgan bir malzemedir. Bu nedenle porseleni desteklemek için alt yapı malzemesi olarak zirkonyum veya metal kullanıyoruz. Ancak günümüz teknolojisinde artık sıkıştırılmış ve güçlendirilmiş porselenler bulunmaktadır. Bunlara tam seramik denir. İçerdikleri zirkonyum destek sayesinde köprü tedavilerinin yanı sıra tek diş tedavilerinde de full seramik uygulayabilmekteyiz. Ancak köprünün çok uzun olmaması gerektiğine dikkat edilmelidir. Estetik olarak tam seramik diş kronları bir adım öndedir. Ancak dayanıklılık açısından full seramik kronlar zirkonyum ve metal destekli kronların gerisinde kalmaktadır. Bu nedenle Antalya Türkiye 'de hastalarımızın tercihlerine ve dişlerinin durumuna göre hangi diş kaplamalarını uygulayacağımıza karar veriyoruz.  Türkiye'de ön ve arka dişlere son derece estetik bir gülüş tasarımı ile hastalarımıza maksimum memnuniyet sağlayan zirkon kaplama uyguluyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye'de zirkonyum dişleri köprü tedavilerinde ve diş implantlarında sıklıkla uygulamaktayız.

Full Seramik Diş Kronları Neden Daha Estetik Görünür?

 Full seramik diş kronlarının daha estetik görünmesinin nedeni ışık geçirgenliği özelliğine sahip olmasıdır. Çünkü bir porselen ne kadar çok ışık geçirirse o kadar doğal ve estetik bir görünüm sağlar. Örneğin; Doğal dişlerimizde metal veya zirkonyum gibi ışığı tutabilen hiçbir madde yoktur. Bu nedenle ışık geldikçe dişlerimizin arasından geçer ve yansır ve bu nedenle gölge oluşmaz.

 Metal destekli diş porselen kaplamalar ile zirkonyum destekli diş kaplamalar arasında ışık geçirgenliği açısından bariz bir fark vardır. Bu nedenle maliyeti ve estetik avantajları göz önüne alındığında zirkon kaplamalar Türkiye'deki hastalarımız tarafından daha çok tercih edilmektedir. Ancak full seramik emax ve celtra duo diş kronları ile Türkiye’de Özdemir Dental Center olarak doğal dişe en yakın ve estetik görünümü sağlayabiliyoruz. Zirkonyum kaplamalar dayanıklılık ve estetiğin en ideal noktada buluştuğu uygulamalardır.

Zirkonyum Kaplamanın Avantajları:

  • Işığı metal destekli porselenlere göre daha fazla iletir.
  • Bu nedenle daha doğal bir görüntü oluşur.
  • En dayanıklı diş kaplamalarıdır.
  • Bu sayede maksimum dayanıklılık ve estetik sağlamış oluyoruz.
  • Zirkonyum vücut ile biyouyumlu bir malzemedir.
  • Dolayısıyla vücutta alerjik bir durum söz konusu değildir.
  • Hastalarımız ağız ve diş sağlıklarına dikkat ettikleri takdirde uyguladığımız zirkonyum diş kaplamalarını uzun yıllar kullanabilirler.

Zirkonyum Kronların Dezavantajları:

  • Zirkonyum diş tedavilerinde dişleri kesip küçültmekteyiz.
  • Ancak sağladığı estetik ve uzun yıllar kullanım avantajı ile bu eksiklik telafi edilmektedir.
  • Metal destekli porselenlere göre daha maliyetlidir.

Emax Kronları

 Emax kronlar Türkiye’de en yaygın olarak kullandığımız diş kronlarından biridir. Çünkü hastalarımız bizden en estetik sonucu vermemizi isterler. Hastalarımız bizden kuron tedavisi talep ederse onlara zirkonya veya emax diş kaplamaları öneriyoruz. Ancak hangi diş kaplamasının kullanılacağına hastanın isteği, maddi durumu ve dişlerinin durumuna göre karar veriyoruz. Dişlerde çok fazla deformasyon, çürük ve madde kaybı varsa o zaman zirkonyum kaplamaları tercih etmemiz daha olasıdır. Ancak hastamız dişlerine sadece estetik kaygılar için kaplama yaptırmak istiyorsa ve dişlerinin durumu buna uygunsa o zaman Antalya Türkiye'de emax diş kaplama yapabiliriz.

 Tam seramik emax diş kronları tamamen seramikten yapılmıştır. Bu nedenle bu kuronları uygularken herhangi bir alt yapı malzemesi kullanmıyoruz. Bununla birlikte birçok tam seramik diş kronu türü vardır. Bazı emax kronlar ayrıca maksimum estetik ve dayanıklılık sağlamak için zirkonyum tozu içerir. Bu sayede full seramik emax kronların dayanıklılığı arttırılmıştır.

Emax Diş Kronlarını Nasıl Uygularız?

 Türkiye'de emax tam seramik diş kaplamalarını zirkonyum kaplamalara göre daha az küçültme ile uyguluyoruz . Dişleri tekrar çepeçevre keserek küçültüyoruz. Ancak emax kronları uygularken herhangi bir alt yapı desteği kullanmadığımız için bu durum bize koyarken daha az kesme imkanı veriyor. Bu nedenle, tam seramik kronlar daha geniş bir diş alanına uyar. Bu sayede emax kuronların dayanıklılığı artar. Ancak emax diş kaplama uygulaması ile zirkonyum kaplama uygulaması arasında çok önemli bir detay vardır. Full seramik emax diş kronlarını hatasız uygulayabilmek için diş yüzeyinde basamak oluşturmak gerekir. Bu sayede full seramik kronlar dişe sağlıklı bir şekilde oturabilir.

 Kademesiz kesimde zirkonyum kuronların sağlamlığı sayesinde dişin oturduğu yerde herhangi bir açılma veya kama etkisi oluşmaz. Ancak full seramik porseleni kademesiz kesimde yerleştirirsek full seramik porselen buraya gelen kuvvetlerden dolayı dayanamaz ve kırılır. Bu nedenle tam seramik porselen kesiminde kuronların dişin basamağı üzerine oturması ve ısırma kuvvetini basamağa iletmesi gerekir. Tecrübeli ve donanımlı hekimimiz sayesinde Türkiye'de emax diş kaplama tedavisinde çok başarılı sonuçlar elde etmekteyiz.

Emax Kronların Avantajları:

  • En estetik diş kaplama tedavisidir.
  • Altyapı desteği olmadığı için daha az diş kesiyoruz.
  • Işık geçirgenliği maksimum seviyededir.
  • Bu nedenle emax kaplamalar, doğal diş görünümüne en yakın diş kaplamalarıdır.

Emax Kronlarının Dezavantajları:

  • Uzun köprü tedavilerinde dayanıklılığı diğer kaplama çeşitlerine göre daha düşük olduğu için tercih etmiyoruz.
  • Bu gibi durumlarda maksimum estetik ve dayanıklılığı birleştiren zirkonyum kaplamaları tercih ediyoruz.
  • En pahalı diş kaplamalarıdır.

Metal Destekli Porselen

 Metal destekli diş kaplamaları oldukça dayanıklıdır. Özdemir Dental Center olarak biz daha çok arka dişlerde uzun köprü tedavileri için tercih etmekteyiz. Çünkü bu bölge yüksek dayanıklılık gerektiren bir bölgedir. Bu yüzden metal destekli diş kaplamalarını uzun köprü uygulamalarında dayanıklı olmaları nedeniyle daha sık kullanıyoruz. Ancak hastanın maddi durumu ve kişisel tercihleri ​​de bu kararı etkiler. Bu nedenle hastamızın maddi gücü yeterli ise arka kron ve köprü tedavileri için Antalya'daki kliniğimizde zirkon diş kaplamaları da kullanmaktayız. Metal destekli diş kaplamaları çok dayanıklı olmalarına rağmen estetik olarak diğer diş kaplamalarının biraz gerisindedirler. Bu nedenle Türkiye'de ön diş restorasyonlarında zirkonya ve emax kuronları tercih ediyoruz. Metal destekli diş kaplamaları metal içerdiğinden daha mat bir görünüme sahiptir. Bu nedenle ışık geçirgenliği daha azdır. Ancak zirkonya ve emax diş kronları daha fazla ışık geçirgenliğine ve estetik avantajlara sahiptir. Bu nedenle Türkiye'deki hastalarımıza anterior estetik diş restorasyonları için emax ve zirkonya diş kaplamalarını öneriyoruz. Kron diş tedavilerinde en önemli şey kronun doğal diş görüntüsü gibi diş etinden çıkmasıdır. Dolayısıyla bu en ideal şekilde sağlanırsa metal destekli kronlarla son derece doğal ve estetik tedavi sonuçları sağlanır. Bu alanda uzman protez uzmanımız ile Antalya'daki hastalarımıza tüm diş kaplama tedavilerinde son derece estetik, doğal ve başarılı tedavi sonuçları verebilmekteyiz.

Metal Destekli Porselenin Avantajları:

  • Çok daha dayanıklıdırlar.
  • Maliyeti daha düşüktür.
  • Uzun köprü tedavilerinde avantaj sağlarlar.

Metal Destekli Porselenlerin Dezavantajları:

  • Metal alerjisi olan kişilerde kullanılmaz.
  • Işık geçirgenlikleri daha düşüktür.
  • Ön diş restorasyonlarında estetik bir görünüm sağlamak zordur.

Türkiye'de Diş Kronlarının Maliyeti Ne Kadardır?

 Türkiye'de diş kaplama fiyatları, hastanın diş kaplama tercihine göre değişmektedir. Elbette Türkiye'deki diş klinikleri arasında diş kaplama fiyatları arasında farklılıklar bulunmaktadır. Ancak bu farklılıklar hekimlerin uzmanlığına, kullanılan malzemelerin kalitesine ve kliniklerin giderlerine göre artı ve eksilerine göre değişmektedir. Özdemir Dental Center olarak Türkiye'de rekabetçi fiyatlarla hastalarımıza en iyi diş kaplama hizmetini veriyoruz.

Diş Kronları Ne Zaman Kullanılır?

  • Hafif çapraşık ve çapraşık dişlere uyguluyoruz.
  • Dişlerinde çok fazla madde kaybı olan kişiler.
  • Diş çürüğü ve kırıklarında tercih ediyoruz.
  • Estetik olarak daha güzel bir gülüşe ve dişlere sahip olmak isteyenler.
  • İmplant üstü diş ve köprü uygulamalarında.
  • Dişlerdeki lekelenmelerin ve renklenmelerin fazla olduğu durumlarda Türkiye'de diş kronu kullanıyoruz.

Türkiye'de Tam Set Diş Kronları

 Antalya Türkiye'de, birkaç eksik diş için diş kaplaması uyguladığımızdan, tam set ağız tedavileri için diş kaplamalarını çok sık uyguluyoruz. Türkiye'de 24-28 dişten oluşan komple diş kaplama tedavi setimiz mevcuttur. Ancak hastalarımız 20 dişlik tam set diş kaplamalarını da tercih edebilirler.

 Türkiye'de hastalarımız tüm dişlerinde estetik bir görünüm istediklerinde tam set ağız kron tedavileri uygulayabilmekteyiz. Öte yandan çoklu diş eksikliklerinde, yapısı bozuk ve malzeme kaybı çok fazla olan dişlerde tercih etmekteyiz. Tam set diş kuronları tüm dişlerde doğallık ve uyum sağladığı için hastalarımız daha çok tercih ediyorlar.

 Antalya, Türkiye'de tam set ağız diş kaplama uyguladığımızda, hastalarımıza paket olarak ekstra otel veya konaklama hizmeti veriyoruz. Bu nedenle bu konaklama ücreti toplam tedavi fiyatımıza dahildir. Ayrıca havalimanı, otel ve klinik arasında VIP transfer hizmeti vermekteyiz . Ancak tüm tedavilerde bu hizmeti veriyoruz. Antalya Türkiye'de, tam set ağız diş kronlarında olduğu gibi tüm tedavilerde VIP hizmetimiz vardır. Böylece hastalarımız konforlu bir şekilde tedavileri için kliniğimize gelmekte ve otellerine dönmektedir.

Türkiye'de Bir Dolu Ağız Diş Kronu Fiyatları

 Antalya, Türkiye'deki kliniğimizde tam set ağız diş kaplama tedavilerinin maliyeti, diş kaplama tipine göre değişmektedir. Bu nedenle kullandığımız diş kaplamalarının türü Türkiye'deki diş kaplamalarının maliyetini belirlemektedir. Türkiye'de metal destekli, zirkonya ve emax diş kaplamaları kullanıyoruz.

Türkiye’de Tam Ağız Metal Destekli Diş Kronları Maliyeti

Türkiye'de diş kaplama maliyeti kullanılan malzemenin kalitesine, hekimin uzmanlığına ve kliniğin giderlerine göre değişmektedir.

Diş Kronları Hakkında Sık Sorulan Sorular

Diş Kronları Ne Kadar Ömürlüdür?

Diş kaplamalarının uzun ömürlü olmasını belirleyen en önemli faktör, kaplamayı uygulayan diş hekiminin uzmanlığı ve bu işlemin doğruluğudur. Diş hekimi diş kaplamasını olması gerektiği gibi uygulamaz ise hasta bir süre sonra bu protezde sorun yaşamaya başlayacaktır. Bu nedenle bu diş kaplamasının yenilenmesi gerekecektir. Diş kaplamalarının ömrünü belirleyen bir diğer faktör de hastanın kişisel davranışlarıdır. Kişi ağız hijyenine dikkat eder ve kaplamalarını kıracak davranışlardan uzak durursa kaplamaların ömrü uzar. Hatta hastalar ömür boyu diş kaplama bile kullanabilirler. Ancak diş kaplamalarının ortalama ömrü 10-30 yıl arasında değişmektedir. Ayrıca diş kaplamalarının türü de bu süreyi etkileyecektir.

Diş Kronları İyi Bir Fikir mi?

Diş kaplamaları çok dayanıklıdır. Bu nedenle hastalar bu dişleri uzun süre kullanırlar. Diş kaplamaları, özünü kaybetmiş dişler için çok iyi bir seçimdir. Çünkü kişi tedaviyi geciktirirse dişini kaybetme riski ile karşı karşıya kalacaktır. Ancak kron tedavisi ile dişin ömrü uzar ve uzun süre kullanılabilir. Bu yüzden diş kronları hastalar için çok iyi bir fikir olacaktır.

Kron Altında Diş Çürür mü?

Diş kaplaması ile doğal diş arasında boşluk oluşmaya başlamışsa ve buna müdahale edilmezse kaplama altındaki diş çürümeye başlayacaktır. Çünkü yemek artıkları bu boşlukta birikecektir. Daha sonra orada bakteri üremesi artacaktır. Bunun sonucunda diş çürümeye başlayacaktır. Bu durumu önlemek için hastalarımızın ağız hijyenlerini kendi doğal dişleri gibi yapmaları gerekmektedir. Ayrıca hastalar diş kaplamalarında bir sorun hissederlerse hemen diş hekimine gitmeleri gerekir. Ancak 6 ayda bir düzenli diş kontrolleri tüm bu sorunların önüne geçecektir.

Kronlar Düşebilir mi?

Düşme ve çarpma sonucu diş kaplamalarının düşme ve kırılma olasılığı vardır. Ancak bu dış etkenlerden kaynaklanmaktadır. Ayrıca dişlerden ve kaplamanın kendisinden kaynaklanan problemler de vardır. Kaplama uygulaması sırasında yapılan hatalar veya alttaki doğal dişten kaynaklanan sorunlar nedeniyle diş kaplamaları düşebilir. Bu tür problemlerde doktorunuzdan tacın yenisi ile değiştirilmesini isteyebilirsiniz.

Bir Diş Kronu Kırılırsa Ne Olur?

Diş tacı kırıldığında hemen tedavi için diş hekimine gitmek gerekir. Kronun kırılması nedeniyle diş ve kök havaya, sıcağa ve soğuğa karşı hassas olacaktır. Bu nedenle bu durumu uzun süre yaşamak istemiyorsanız çok fazla beklemeden diş hekimine başvurmalısınız.

Kron Değiştirmek Ağrılı mı?

Geçici ve sabit kuronların yerleştirilmesi sırasında hastalarımız herhangi bir ağrı hissetmezler. Geçici kronlar zaten dişe kolayca çıkarılabilecek şekilde takılır. Böylece biraz kuvvet uygulayarak kolayca çıkarlar. Ancak kalıcı kronlar için işlem biraz daha zordur. Diş hekimi tacı da kesebilir. Çünkü bu kuronlar dişe çok sağlam yapılır. Ancak kalıcı kuronların yerleştirilmesi sırasında hastalarımız herhangi bir ağrı hissetmezler.

Porselen Kronlar Dişlerden Daha Güçlü mü?

Elbette hiçbir porselen kaplama doğal diş ile aynı olmayacaktır. Ancak porselen kronlar çiğneme kuvvetlerine karşı da oldukça dirençlidir. Günümüz teknolojisi ile tam seramik kronlar bile arka dişler üzerindeki çiğneme baskılarına karşı yeterince güçlü hale gelmiştir. Ancak doğal dişlerimizi kıracak herhangi bir durum kaplamalarımızı da kıracaktır. Bu nedenle diş kaplamalarımıza ekstra bir kuvvet uygulamamak gerekir.

Bir Kronun Normal Hissetmesi Ne Kadar Sürer?

Yeni kron dişlerinize alışmanız yaklaşık 3-7 gün sürer. Ancak bu doğal bir durumdur. Çünkü ağzınızda yeni bir düzen oluşmuştur. Dolayısıyla bu düzene alışmak biraz zaman alacaktır. Ancak ağzınızda 1 hafta veya 1 aydan daha uzun süre bir düzensizlik hissediyorsanız burada bir terslik olabilir. O zaman çok gecikmeden bir diş hekimine gitmeniz gerekecektir.

Özdemir Dental Center Blog