Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

All On 4 İmplant Tekniği Antalya

All On 4 İmplant Tekniği Antalya
All On 4 İmplant Tekniği Antalya
All On 4 İmplant Tekniği Antalya

 All on 4 tekniği hiç dişi olmayan hastalarda belirli açılardan yerleştirilmiş dört adet dental implant üzerine aynı gün diş protezinin sabitlenmesini sağlayan bir işlemdir. Bu teknik dişlerinin tamamını kaybetmiş hastalar için implant tedavisine göre hem daha kısa süren hem de daha uygun maliyetli bir tedavidir. Oldukça hızlı ve etkili bir tedavi olan all on 4 tekniği hiç dişi olmayan hastalarda sinüs lift, kemik eklemesi ve kemik yetersizliğinden dolayı ileri cerrahi yapılması gereken durumları ortadan kaldırmak için uygulanır. All on 4 tekniği ile aynı günde 4-6 implant olmak üzere sabit tam çene protetik restorasyonu yapılmaktadır. Hastalar all on 4 tekniği sayesinde çiğneme, konuşma fonksiyonları ve estetik görünümlerini geri kazanarak özgüvenle gülümser.All on 4 tekniği hiç dişi olmayan hastalarda belirli açılardan yerleştirilmiş dört adet dental implant üzerine aynı gün diş protezinin sabitlenmesini sağlayan bir işlemdir. Bu teknik dişlerinin tamamını kaybetmiş hastalar için implant tedavisine göre hem daha kısa süren hem de daha uygun maliyetli bir tedavidir. Oldukça hızlı ve etkili bir tedavi olan all on 4 tekniği hiç dişi olmayan hastalarda sinüs lift, kemik eklemesi ve kemik yetersizliğinden dolayı ileri cerrahi yapılması gereken durumları ortadan kaldırmak için uygulanır. All on 4 tekniği ile aynı günde 4-6 implant olmak üzere sabit tam çene protetik restorasyonu yapılmaktadır. Hastalar all on 4 tekniği sayesinde çiğneme, konuşma fonksiyonları ve estetik görünümlerini geri kazanarak özgüvenle gülümser.

All On 4 İmplant Tekniği Kimlere Uygulanabilir

 All on 4 tekniği herhangi bir sistemik hastalığı bulunmayan ve yeterli kemik hacmine sahip tüm dişsiz hastalara uygulanabilir. Diş implantlarının üzerine sabitlenen geçici diş protezi işlemden hemen sonra kullanılabilir. Ancak tedavi sonrası kemik ile implantın kaynaşma sürecinde hastalar önerilen bir diyetle beslenmelidir. Bu sürecin sonunda yapılacak kalıcı protez ile normal beslenmeye dönülebilir.

  • All on 4 implantların en büyük avantajı aynı gün tek cerrahi işlemle sabit diş protez yapılmasıdır.
  • Kemik ilavesi ve sinüs lifting gibi cerrahi işlemler yapılmadığı için kolay bir operasyondur.
  • Kısa süreli bir operasyondur.
  • Düşük maliyetlidir.
  • Ekstra işlem gerektirmez.
  • Estetik bir gülüş sağlar.
  • Bakımı ve temizlenmesi kolaydır.
  • Hareketli protez kullanmayan hastalar için uygundur.
  • Dizaynı tam protezden farklıdır.
  • Hastanın damağını kapattığı için kullanımı daha kolaydır.
  • Tedavi seans sayısı az olduğu için şehir içi ve yurt dışında ikamet eden hastalar için uygun bir tedavidir.

All-On-4 Tedavisi Nasıl Gerçekleştirilir?

 All on 4 tedavisinde implantlardaki titanyumdan yapılan vücut ile uyumlu vidalar kullanılmaktadır. All on 4 tekniğini geleneksel implant yönteminden ayıran en önemli fark nasıl konumlandırıldıklarıdır. Tamamen dişsiz bir çene için implant yönteminde 8 ya da 10 implant kullanılırken all on 4 tekniğinde yalnızca 4 implant kullanılır. Kemiğin en kalın olduğu ön kısıma 2 implant, çene kemiğinin arka kısmına ise 2 implant yerleştirilir. Ön kısıma yerleştirilen implantlar 90 derecelik açıyla, arkadaki implantlar ise maksimum sağlamlık sağlamak için 45 derecelik açıyla yerleştirilmektedir. Bu 4 implant yerleştirildikten sonra da implantların üzerine köprü ya da kronlar yerleştirilir. Daha sonra hastadan alınan ölçüye göre geçici protez hazırlanır. Lokal anestezi altında hastanın çekilecek dişleri varsa çekilir ve implantları yerleştirilir. Ölçüsü hazırlanan geçici protezler bu implantlara takılır. 3 ay sonunda da hastanın kalıcı protezleri takılır.

Türkiye’nin en gözde turizm şehri Antalya’ya yurt dışından gelen hastalarımız için vermiş olduğumuz hizmetlerimiz şu şekildedir; 

  • Uçak bileti
  • Vip araçla havaalanından karşılama
  • Her şey dahil lüks otel konaklama
  • Rehber eşliğinde Antalya gezisi
  • Tedavi planlaması ve gerçekleşen tedavi
Özdemir Dental Center Blog