Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

Türkiye'de Gülüş Tasarımı

Türkiye'de Gülüş Tasarımı
Türkiye'de Gülüş Tasarımı
Türkiye'de Gülüş Tasarımı

Düzensiz dişler, sararmış diş rengi, çatlaklar, diş taşları veya diğer kusurları kişinin günlük yaşamını olumsuz etkiler. Türkiye’deki modern diş kliniğimiz ve deneyimli diş hekimlerimiz her türlü kusuru düzeltebilir.

Smile Makeover'da Hangi Prosedürler Kullanılır?

Diş beyazlatma, diş kaplamaları ve diş implantları dahil kullanabileceğimiz birçok kozmetik diş hekimliği prosedürü vardır. Gülüş Tasarımı dişlerinizden daha fazlasını dikkate alır. Tüm yüzünüzün estetiğini inceler ve sizi en iyi şekilde ortaya çıkaran bir gülümseme tasarlamayı hedef alır. Gülümseme makyajı isminden de anlaşılacağı gibi birçok yönden daha iyi görünmek için tasarlanmıştır. Smile Makeover ile çapraşık dişleri hizalayabilir, boşlukları kapatabilir, çıkıntıyı azaltabilir, beyazlatabilir, diş eti gülümsemesini azaltabilir, dar gülümsemeyi genişletebilir, dişlerin uzunluğunu veya şeklini değiştirebilir ve eksik dişleri tamamlamak mümkündür.  Bir gülümseme makyajı genellikle en az üstteki sekiz veya on dişi ve bazen de alttaki sekiz veya on dişi içerir. Gülüş makyajında ​​en sık kullanılan tedaviler, en konservatif restorasyon oldukları ve güçlü ve son derece estetik oldukları için çoklu porselen kaplamalardır.

Ancak duruma göre porselen kronlar, köprüler, implantlar ve hatta implant destekli protezlerde gülüş makyajının bir parçası olabilir. Gülümseme makyajı, birden fazla porselen kaplamadan önce dişleri önceden hizalamak veya yalnızca üst dişler kaplanırken alt dişlerdeki küçük çapraşıklığı hizalamak için İnman hizalayıcıları kullanan hızlı ortodontiyi de içerebilir. Sadece üst dişler kaplamalarla tedavi ediliyorsa, alt dişler genellikle en azından beyazlatılır.

Gülüş Estetiği Tedavileri

İnlay/Onlay: Dolaylı dolgu olarak da bilinen porselen veya kompozit malzemelerden yapılan inley ve onleyler, diş çürüğü veya benzeri yapısal hasara sahip dişlere dolgu sağlamanın uzun ömürlü ancak kozmetik bir yoludur. Diş dolguları bir diş hekimi ziyareti sırasında ağız içinde kalıplanırken, dolgular ve onleyler diş hekiminiz tarafından yerleştirilmeden ve yapıştırılmadan önce bir diş laboratuvarında oluşturulur.

Kompozit Yapıştırma: Yontma, kırık, renk atmış veya çürümüş dişler, kompozit yapıştırma adı verilen bir prosedür kullanılarak onarılabilir veya görünümleri düzeltilebilir. Mine ve dentin görünümüne sahip bir dental kompozit malzeme, boşluğa veya bir dişin yüzeyine uygulanır ve burada diş şekillendirilir, şekillendirilir ve yüksek yoğunluklu bir ışıkla sertleştirilir. Sonuç, sağlıklı, parlak bir gülümseme oluşturmak için çevredeki diş yapısının geri kalanıyla ve doğal dişlerinizin geri kalanıyla görünmez bir şekilde uyum sağlayan bir restorasyondur.

Diş Beyazlatma: En sık önerilen kozmetik diş hekimliği prosedürüdür. Dişler genellikle sigara, yiyecek, içecek (kahve, çay veya kırmızı şarap) veya zayıf ağız hijyeni nedeniyle lekelenir. Diş beyazlatmak gülüşünüzün görünümünü güzelleştirebilir.

Diş Kaplamaları: Talaşları ve çatlakları düzeltmek ve onarmak için diş yüzeyine yapışkanla yapıştırılan kompozit veya porselen laminatlar, aşınmış bir görünümü veya ciddi diş renk solmasını iyileştirecektir. Dişlerinizde boşluk varsa veya diş beyazlatmada başarılı olunamıyorsa, kaplamalar da önerilebilir. Porselen kaplamaların maliyetini değerlendirin ve diş sigortasının maliyeti karşılayıp karşılayamayacağını belirleyin.

Diş İmplantları: Diş implantları, diş kaybını telafi etmek için protetik (yapay değiştirme) diş hekimliğinin bir parçası olarak kullanılan yapay diş kökü değiştirmeleridir. Çoğu zaman sonuç sadece gelişmiş bir gülümseme değil, aynı zamanda daha genç bir görünümdür, çünkü eksik dişler yüzün çökmesine neden olur ve sizi daha yaşlı gösterir.

Gülümseme Makyajı: Gülümseme makyajları, genel görünümünü iyileştirmek için gülümseme estetiğinizin kapsamlı bir değerlendirmesini içerir. Tipik olarak, istediğiniz görünümü elde etmek için hem üst hem de alt kemerlerdeki birkaç diş için diş kaplamaları, diş implantları, diş eti şekillendirme ve diş beyazlatma gibi bir veya daha fazla kozmetik diş hekimliği prosedürü gerekecektir.

Tüm Ağız Rekonstrüksiyonu: Diş hekiminiz, öncelikle gülüşünüzün estetik görünümünü iyileştirmek için bir gülümseme makyajı konusunda size danışırken, ısırmanız, kaslarınız, dişleriniz ve kemik yapınızla ilgili fonksiyonel sorunları düzeltmek için gerekli tedaviyi sağlama ihtiyacı olduğunu keşfedebilir. Tam ağız rekonstrüksiyonuna ihtiyacınız varsa, bugün mevcut olan malzemeler, diş hekiminizin size doğal görünen dayanıklı, fonksiyonel ve klinik olarak sağlam tedaviler sunmasını mümkün kılar.

Gülümsemenizin daha fazla beklemesine izin vermeyin. Mükemmel gülüş makyajınızı planlamaya başlamak için Antalya’daki Özdemir Dental Center ofisimize gelin.

Özdemir Dental Center Blog