Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

Türkiye’de Diş Teli

Türkiye’de Diş Teli
Türkiye’de Diş Teli
Türkiye’de Diş Teli

 Bu güç için Türkiye'de küçük çocuklar için diş telleri, şeffaf plaklar, hareketli akrilik apareyler gibi çeşitli cihazlar kullanıyoruz. Türkiye'de küçük çocukları, gençleri ve yetişkinleri diş teli tedavilerinde tedavi edebiliyoruz. Türkiye'de her yaştan insanın diş eti ve kemik yapısı sağlıklı ise ortodontik tedavi görmesi mümkündür. Diş teli tedavisini Antalya, Türkiye'de son derece uzman ortodontistimiz Dr. Erdem Özdemir Antalya'nın önde gelen ortodonti diş hekimlerinden biridir. Özdemir Dental Center Türkiye, diğer diş alanlarında olduğu gibi diş teli tedavilerinde de hastalarımıza mükemmel tedavi sonuçları sağlamaktayız. Ayrıca diş tellerimizin maliyeti ve fiyatı Türkiye'de İngiltere ve Avrupa'ya kıyasla çok uygundur.

Türkiye'de Diş Teli Yaptırabilir miyim?

 Ortodontik tedavilerde, Türkiye'de dişleri ve çene yapılarını sabit, çıkarılamayan diş telleri, çıkarılabilir şeffaf plaklar (Invisalign) gibi hareketli cihazlar veya dil tarafından uygulanan lingual diş telleri ile sabitliyoruz. Antalya’da bulunan diş kliniğimizde birçok ülkeye göre uygun fiyata diş teli alabilirsiniz.

  • Türkiye'de Diş Teli Tedavilerini Hangi Durumlarda Uyguluyoruz?
  • Diş çapraşıklığında.
  • Süt dişlerinin erken kaybına bağlı gömülü dişlerin tedavisi.
  • Parmak emme, kalem ısırma ve uzun süreli emzik emmeye bağlı diş ve çene bozuklukları.
  • Çenelerin birbirleri ile olan ilişkilerindeki düzensizlikler (çenenin ileri veya geri olması) Kapanış bozukluklarında.
  • Aralık ve tornalanmış dişler.
  • Çene darlığı problemlerinde Türkiye'de Antalya'da diş teli uygulamaktayız.

Türkiye'de Diş Teli Tedavisi Türleri

  • Metal Diş Teli
  • Şeffaf Diş Teli (İnvsalign)
  • Lingual Diş Teli
  • Porselen Diş Teli 

Türkiye'de Metal Diş Teli

 Metal braketler Türkiye'de en yaygın kullandığımız ve en kalıcı tedavilerden biridir. Genelde 12-18 yaş arası bireylerde daha çok kullanıyoruz. Metal braketlerin dişlerin ön yüzeyinden ve arka yüzeyinden olmak üzere 2 çeşit uygulama şekli vardır. Diğer bir tedavi seçeneği olan diş teli tedavisinde kullandığımız braket ve telleri dişlerin görünen yüzeyleri yerine iç yüzeylerine yerleştiriyoruz. Dolayısıyla bu yöntemle diş hareketini elde etmiş oluyoruz. Estetik kaygının yüksek olduğu durumlarda hastaların durum ve taleplerine göre Türkiye Antalya'da lingual braket ve invisalign braket seçeneklerini değerlendirip uyguluyoruz.

Metal Diş Teli Tedavilerinde Yenmemesi Gereken Besinler

 Metal tel tedavisi sırasında tellerin hiçbir şekilde zarar görmemesi tedavinin başarısı ve süresi açısından son derece önemlidir. Bu nedenle Türkiye'de metal diş teli tedavisinden sonra yenmemesi gereken bazı besinler vardır. Hastalar bu kurallara titizlikle uydukları sürece metal diş teli tedavilerinde herhangi bir sorun yaşamazlar.

Bu Gıdalar:

  • Diş teli tedavisi sürecinde sakız çiğnememelisiniz.
  • Kurabiye ve patlamış mısır gibi yiyeceklerden kaçının.
  • Erik, kiraz, zeytin gibi çekirdekli besinleri ağzımızla değil elinizle çekirdeklerini çıkararak yemelisiniz.
  • Jelibon gibi yapışkan yiyecekler yemeyin.
  • Krokan çikolatadan kaçının.
  • Simit, tost vb. yiyecekleri genellikle dişlerinizle değil, elinizle parçalayarak yemelisiniz.
  • Kalem ucu gibi sert cisimleri ısırmamalısınız.
  • Asitli içecekler çürük riskini arttırdığı için mümkün olduğunca az tüketmelisiniz.

Türkiye'de Invisalign

 Invisalign diş telleri, Antalya Türkiye'deki diş merkezimizde en sık kullanılan ortodontik tedavi yöntemlerinden biridir. Bu tedavide sabit braketler yerine hareketli şeffaf plaklar kullanıyoruz. Bu nedenle Invisalign tedavisinin birçok avantajı vardır. Plaklar şeffaf olduğu için fark edilmesi çok zordur. Bu nedenle görünüm açısından diğer diş teli tedavilerine göre daha estetik bir tedavi yöntemidir. Bu sayede hastalarımız tedavilerine daha kolay uyum sağlayabilirler. Invisalign tedavisinin en önemli avantajlarından biri de çıkarılabilir olmasıdır. Bu sayede kişiler yemek yerken, dişlerini fırçalarken ya da önemli bir toplantı için kısa süreliğine tabaklarını çıkarabiliyor. Bu nedenle kişiye büyük bir rahatlık sağlar.

 Invisalign tedavi sürecinde hastalarımızın yeme içme konusunda herhangi bir kısıtlamamız yoktur. Metal diş teli tedavisinde olduğu gibi hastaların sert yiyeceklerden kaçınması gerekmez.

 Invisalign Türkiye tedavisinde hastalarımızın kayıtlarını dijital ortama aktarıyoruz . Bu yüzden Türkiye Antalya'da tedavinin başlangıcında hastalarımıza invisalign diş teli sonrası dişlerinin alacağı şekli gösteriyoruz. Ancak invisalign tedavisi çok hasta disiplini gerektiren bir tedavi şeklidir.

 Hastalarımız günde en az 20-22 saat bu plakları takmalıdır. Bu sayede tedavi süreci planladığımız gibi sağlıklı bir şekilde ilerleyecek ve tedavinin başarı oranı bir hayli artacaktır. Aksi takdirde tedavi başarısız olur.

Türkiye'de Diş Teli

 Günümüzde ortodontik tedavi talep eden hastalar da 30'lu, 40'lı ve 50'li yaşlarında olduğu için diş teli ihtiyacının hiç belli olmaması veya daha estetik olması gerekir. Dolayısıyla bu noktada diş teli tedavisi denilen dişin arka yüzeyinden uygulanabilen diş teli tedavileri devreye girmektedir. Braket ve tellerin tamamen içeriden uygulandığı ve dışarıdan görülmesinin mümkün olmadığı bir tedavi şeklidir. Türkiye'de diş teli tedavisinde diş tedaviler gibi teller kullanılmakta ve teller aylık olarak değiştirilmektedir. İç tellerin alışma süresi dış tellere benzer olsa da dilin yeni tellere alışması yaklaşık 1-2 hafta sürer. Türkiye Antalya'da dil teli tedavisinde diş tedavilerde olduğu gibi aynı sonuçları alabiliyoruz. Böylece hem hastalarımızın estetik kaygılarını gidermiş oluyoruz hem de iyi tedavi sonuçları elde edebiliyoruz.

Türkiye'de Diş Teli Pahalı mı?

 Diş teli fiyatları Türkiye'de pahalı değil. Amerika, Avrupa ve İngiltere fiyatlarına göre Türkiye'de diş teli fiyatları en az 4'te 1 daha ucuzdur.

Türkiye'de Seramik Diş Teli (Şeffaf Diş Teli)

 Antalya Türkiye'de şeffaf diş tellerini (seramik diş tellerini) daha çok estetik kaygıların olduğu durumlarda ve yetişkinlerin tedavisinde tercih ediyoruz. Bu tedavi yönteminde dişlere rutin olarak yapıştırdığımız metal braketler yerine porselen braketler uyguluyoruz. Şeffaf diş teli tedavisinde hasta gülümsediğinde porselen diş teli diş rengi ile aynı olduğu için daha estetik görünür. Bu nedenle Türkiye'de metal görünümünden rahatsız olan erişkin hastalar seramik diş teli yöntemini daha çok tercih etmektedirler. Metal diş teli ile tedavi edilebilen her hastaya şeffaf diş teli de uygulayabilmekteyiz. Ancak bu braketlerin bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Porselen diş teli tedavisinde sürtünmenin fazla olmasından dolayı tedavi süresi biraz daha uzundur. Özellikle diş çekimi tedavilerinde süre 6-12 ay arasında uzayabilmektedir. Bunun yanı sıra bu porselen diş tellerinin bakımlarının da çok iyi yapılması gerekmektedir. Hastalar çok fazla renklendirici gıda tüketiminden ve sigaradan kaçınarak diş tellerinin sararmasını önlemelidir.

 

Özdemir Dental Center Blog