Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

Dental Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Dental Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Dental Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi
Dental Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

 Antalya’da İmplant Tedavisi Antalya diş merkezi Özdemir Dental Center’da diş implantı tedavisi, zamanla kaybedilen gerçek dişlerin yerine diş fonksiyonlarını yerine getirmesi için protez diş yerleştirilmesidir. Diş implant uygulamasını güvenilir kliniklerde yaptıracağınız iyi bir teşhis ve ardından hekiminizle yapacağınız planlama sonrasında size özel yapılacak bir uygulamadır. İmplant tedavisi, çene kemiğine vida şeklinde titanyum parçaların cerrahi müdahale ile yerleştirilmesi işlemidir. Ciddi ve aşamalı bir süreç olduğu için operasyon öncesi çene kemiği ve diş eti hekim tarafından mutlaka dikkatli bir şekilde muayene edilmelidir. Kişinin ağız ve diş yapısı bu tedavide belirleyici rol oynamaktadır. Diş eti hassas olan hastalarda daha detaylı ve farklı bir uygulama gerektirebilir.

 Antalya diş kliniğinde diş implantı tedaviniz yapılırken önce vidalarınız kemiğe yerleştirilir. Bu vidalar eksik dişlerinizin yerini alacak yeni dişler için yapay diş köklerinizi oluşturur. Diş implantları cerrahi operasyonla çene kemiğinize yerleştirildiğinde, doğal kemiğinizle kaynaşma sağlarlar. Bu kaynaşma sağlandıktan sonra kaplama yöntemiyle bir veya daha fazla yapay dişinizi destekleyecek dişleriniz yapılır. Konnektörler (diş dayanakları), kuronları tutmak ve onlara destek olmak implantlarınızın üzerine yerleştirilir. Kuronlar ise doğal dişlerinize uyum sağlaması ve eski konforunuzu tekrar sağlaması için ağzınıza özel olarak üretilir.

All on 4 / All on 6

 Antalya diş merkezi Özdemir Dental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizde; all on 4 tedavisi, özellikle hiç dişi olmayan hastalarda sinüs lift, kemik eklemesi ve kemik yetersizliğinden dolayı ileri cerrahi yapılması gereken durumları ortadan kaldırmak amacıyla tercih edilen ve uygulaması hızlı, sonuçları etkili bir tedavi yöntemidir. Hem konfor hem zaman bakımından son derece avantajlı olan bu yöntem sayesinde hastalar bir günde sağlıklı bir ağza kavuşabilirler.

 All on 4 uygulaması, hastanın çene ve ağız uygunluğu onaylandıktan sonra kişiye özel planlanır. Planlama yapıldıktan sonra ise cerrahi operasyonla aynı gün içerisinde 4 veya 6 implant üzerine sabit tam çene protetik restorasyonun uygulandığı tekniktir. Uygulama sonrası hasta, estetik ve fonksiyonel olarak eski konforuna kavuşmuş olur. Çiğneme, konuşma ve gülüş estetiği kaybı ile yaşanan özgüven eksikliği de kısa sürede geri kazanılmaktadır.

Lamina Kaplamalar

 Antalya diş kliniği Özdemir Dental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizde Lamina kaplama, estetik bir gülüşe engel diş bozukları olduğu, herhangi bir sebeple kırılmış dişlerin onarılmasında ve çürük dişlerin temizlenmesi, dişteki çarpıklıkların giderilmesi gibi durumlarda tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Bunların yanı sıra diş şeklinden ve duruşundan memnun olmayan hastalar da lamina kaplamaları kullanabilir. Diş ölçüleri alınarak kişinin ağız ve diş yapısına uygun ölçüler alınarak hazırlanan lamina kaplamalar dişin ön yüzeyine yapıştırılarak uygulanır.

Ortodonti Tedavisi Antalya

 Antalya diş kliniği Özdemir Dental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde ortodonti tedavisi; dişlerin uyumsuzluk durumlarını önlemek kontrol ve onarımını sağlamak için uygulanan tedavilerdir. Ortodontistler bu bozuklukların teşhisini, önlenmesini ve tedavisini sağlar. Ortodonti tedavisinin asıl amacı kapanma bozukluklarının giderilmesi olsa da estetik nedenlerden dolayı da ortodonti tedavisi yapılmaktadır. Ortodontik tedavisi aynı zamanda ileride yaşanması mümkün olabilecek diş eti hastalıklarının da önüne geçilmesi için önem taşımaktadır.

Antalya’da Invisalign (Şeffaf Plak) Tedavisi

 Antalya diş merkezi Özdemir Dental Polikliniğimizde Invisalign, modern ortodonti tedavisinde özellikle yetişkinlerin uygulamalarında sıklıkla uygulanan şeffaf plaklardır. Diş telinin görünmez alternatifi olarak Invisalign tedavi yöntemi tedavi süresince hastalara büyük konfor ve estetik görünüm olanağı sunmaktadır. Dijital diş hekimliğini yardımıyla birlikte, bilgisayar ortamında yapılan üç boyutlu modelleme ile kişiye özel oluşturulan plaklar oldukça etkili sonuçlar sağlamaktadır. Şeffaf plaklar estetik bir görünüm sağlarken, ağız içi hassasiyeti bulunan hastalar için diş teline kıyasla batma ve yaralanmaya sebep olmadığı için tercih edilen bir uygulama olmaktadır.

Antalya Pedodonti  (Çocuk Diş Hekimliği )

 Doğumdan itibaren ergenlik çağının ortalarına kadar olan bireylerde süt dişler ve kalıcı dişler için koruyucu ve önleyici tedavileri içerir. Çürükleri önlemek, kanal tedavileri gibi işlemlerin 0-12 yaş aralığındaki çocuklara uygulanmasıdır. Pedodontistlerin öncelikli hedefleri kliniğe gelen çocuklara ağız bakımının önemini benimsemelerini sağlamaktır. Ağız ve diş sağlığının çocukluktan gelen alışkanlıklarla korunması daha kolaydır. Erken yaşta diş hekimiyle tanışan ve olumlu deneyim yaşayan çocuklarda diş hekimi korkusu olmamakta ve yetişkin olduklarında tedavilerini bilinçli ve düzenli şekilde yaptırabilmektedirler. Bunun yanı sıra çocuklukta oluşan kalıcı dişler için koruyucu tedavilerini yaptıran çocuklar yetişkinlik evrelerinde daha az diş problemiyle karşılaşmaktadır.

Antalya Dental Köprüler

 Diş köprüleri, kişilerde diş kaybından veya diş eksikliğinden dolayı meydana gelen boşlukları doldurmak için yapılan tedavi yöntemidir. Özellikle çene üzerinde oluşan diş eksiklikleri, yapılacak diş köprüsü ile giderilmekte ve ağız diş fonksiyonları hastaya geri kazandırılmaktadır.

Antalya Lazerle Diş Beyazlatma (Bleaching)

 Diş yüzeylerinde oluşan renk koyulaşmasının bir çok nedeni vardır. Bazı dişler doğuştan sarı renkte olabilir ya da lekelidir. Beyaz renkte olan dişler ise zamanla özellikle dış etkenlerle birlikte sararabilir. Dişlerin beyazlamasına neden olan etkenler;

  • Sigara,
  • Şarap,
  • Çay Kahve tüketimidir.

 Bazı durumlarda ise gençken beyaz olan dişler yaş almanın etkisiyle de sararabilir. Mine tabakasının zaman içinde incelip, dişin altında dişe asıl rengini veren dentin tabakasının renginin belirginleşmesi ile diş daha sarı gözükebilmektedir. Günümüz teknolojisi ve diş beyazlatma yöntemleri sayesinde dişlerinizi eski beyazlığına hatta eskisinden daha beyaz bir renge kavuşturmak mümkündür.

 Antalya diş merkezi Özdemir Dental Polikliniğinde son teknoloji cihazlarla ve doğru yöntemlerle lazerle diş beyazlatma uygulanmaktadır. Lazerle beyazlatma işlemi en pratik ve hızlı sonuç veren son teknoloji ile uygulanan beyazlatma işlemidir. Lazerle diş beyazlatma yöntemi ile dişlerinizin doğal görünümünü kaybetmeden bakımlı ve ideal diş beyazlığına kolayca sahip olmanız mümkündür. Kozmetik bir diş hekimliği prosedürü olan lazerle diş beyazlatma ağrısız bir işlemdir. Son derece hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilen bu tedavi ile dişlerinize iyi baktığınız takdirde uzun süre kalıcı beyaz gülüşlere sahip olursunuz. Lazerle diş beyazlatma işlemi yaklaşık 45 dakika sürmektedir.

Antalya Kanal Tedavisi

 Diş çekimini önlemek amacıyla, ileri derece çürüklerde dişin normal bir şekilde çenede kalması ve dişin kurtarılması için kanal tedavisi uygulanır. Diş ağrıları bu yöntemle hafifler ve çürük dişiniz onarılmaya başlar. Kanal tedavisi işlemi sırasında, sinir ve diş özü (pulpa) alınır, ardından dişin iç kısmı temizlenir ve doldurulur. Antalya Özdemir Dental Polikliniği olarak kanal tedavisinde erken teşhisin çürük dişi kurtarmada büyük önem taşıdığını vurgulayabiliriz. Ağrıyan diş uzun süre ihmal edilir ve müdahale edilmezse, çevredesindeki dokulara enfeksiyon yayılabileceği gibi, çürük diş kaybedilebilir. Eski dönemlerde dişte oluşan bir enfeksiyon durumunda, diş artık kurtarılamaz hale gelip çekiliyordu. Günümüzdeki son gelişmeler, dişin pulpa tabakasının temizlenip tekrar doldurulmasına imkan sağlamaktadır.

Antalya Periodontoloji

 Çoğu zaman son döneme kadar ağrısız bir şekilde seyreden diş eti hastalıkları, dişi destekleyen dokularda görülen, çene kemiğinide etkileyebilen enfeksiyon hastalıklarıdır. Periodontoloji tüm diş eti hastalıklarının tedavileri ile ilgilenen bilim dalıdır. Dişlerinizde çürük olmasa bile diş eti hastalıkları ile dişinizi kaybedebilirsiniz. Erken dönemde tedavi edilmezse cerrahi müdahale gerekebilir. Ağızda meydana gelen herhangi periodontal bir rahatsızlık, diş etinde şişme ve kanama, kötü koku veya tat, dişlerde sallanmalar ve dişlerin yer değiştirmesi gibi belirtiler oluşturabilir.

 Antalya diş kliniği Özdemir Dental Polikliniği olarak diş etlerimizde gözlemlediğimiz ufak değişiklikler sonrası mutlaka diş hekimine görünmeniz ve gerekli tedaviyi zamanında almanızı öneririz. İlk dönemlerinde oldukça basit yöntemlerle tedavi edilen diş eti hastalıkları, kişinin ağız hijyeni alışkanlıklarını değiştirmesi ve düzenli kontrollerini yaptırması ile düzelmektedir. Sağlıklı olmayan diş etlerine sahipseniz diğer diş tedavilerini yaptırmanızın pek mümkün olmadığını da unutmamalıyız.

Antalya Sinüs Lifting ve Çene Grefti

 İmplant uygulamaları için yeterli yükseklik ve kemik kalınlığı görülmemesi durumunda Sinus Lifting yöntemine başvurulur. Sinüs lifting ve çene grefti ile amaç; azı diş bölgesine implant yaparak o bölgeye çiğneme fonksiyonu katmaktır. Lokal yada genel anestezi ile diş etinde belirlenen bölgede kanal açılarak uygun alan oluşturulur. Sinus membranında yapılan kaldırma işleminden sonra altındaki kemikle arasına açılan kanal greftlenir ve dikiş atılarak kapatılır. Antalya diş kliniği Özdemir Dental Polikliniğimizde Sinus Lifting işlemi tahminen 45 dakika sürmektedir.

Antalya Gülüş Tasarımı

 Dişlerde ve diş etlerinde oluşan problemler nedeniyle estetik yapısı bozulan gülüşün dudaklar, yüz ve çene şekilleri dikkate alınarak gülüşün yeniden tasarlanmasıdır. Gülüş estetiği yapılırken hastanın tedaviden beklentisi ve nasıl bir görünüş istediği göz önünde bulundurulur. Çürük dişler, dişlerdeki çapraşıklıklar, anormal renklenmeler ve diş kayıpları gibi sebeplerle bozulan ağız ve diş estetiği gülüş estetiğinde de kayıp yaşanmasına sebep olur. Günümüz teknolojisi sayesinde estetik diş hekimliği kapsamında bu problemleri çözmek ve kişiyi arzu ettiği kusursuz gülüşe kavuşturmak Antalya diş merkezi Özdemir Dental Polikliniğimizde mümkündür.

Antalya Bonding

 Antalya diş merkezi Özdemir Dental Polikliniğimizde estetik diş hekimliği kapsamında öne çıkan tedavi yöntemlerinden biri de bonding tedavisidir. Özellikle dişleri arasında küçük aralıklar bulunan, küçük çaplı şekil bozuklukları veya darbeden kaynaklı meydana gelmiş minik kırıkları onarma da kullanılan bu yöntem basit ve etkili olması sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir. Dişlerin üzerinde herhangi bir aşındırma yapmadan, kompozit dolgu malzemesinin ihtiyaç duyulan bölgeye yapıştırılmasıyla uygulanan bir tedavidir.

 Hastanın gereksinimine göre uygulanacak bölgedeki dişin doğal rengi göz önünde bulundurularak bonding materyalinin uygun rengi belirlenir. İşlem çoğunlukla tek seansta tamamlanırken kişiye göre farklılık gösterebilir ve ek seanslara ihtiyaç duyulabilir. Bonding yöntemi uzun ömürlü bir kullanım sunmasıyla diş tedavileri arasında sıklıkla başvurulan bir yöntem olmuştur. Yeni nesil dolgu maddeleri kullanılan bu yöntem farklı opaklık ve renk seçeneklerine sahiptir. 

Özdemir Dental Center Blog