Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

Tam Ağız Diş İmplantı Maliyeti

Tam Ağız Diş İmplantı Maliyeti
Tam Ağız Diş İmplantı Maliyeti
Tam Ağız Diş İmplantı Maliyeti

 Ayrıca hastaların farklı implant tercihlerine ve ihtiyaçlarına göre Türkiye'de farklı tam ağız implant paket anlaşmalarımız bulunmaktadır. Bu nedenle hastalarımızın en fazla merak ettiği konulardan birisi Türkiye'de tam set diş implantlarının maliyetinin ne kadar olduğudur. Ancak dediğimiz gibi Türkiye'de tam ağız implant fiyatları ve paket fiyatları etkileyen faktörler implant seçimi ve kişinin operasyonunun özel durumlarıdır.

 Özdemir Dental Diş Kliniği olarak, Türkiye, Antalya'da yüksek standartlarda tedavi ve tatil hizmeti ile hastalarımıza tam ağız diş implantları paket fırsatları sunuyoruz. Ayrıca Antalya, Türkiye'deki tam ağız diş implantlarının maliyeti ve fiyatları diğer ülkelere göre çok uygun ve rekabetçi konumda yer almaktadır. Uzman hekim kadromuz sayesinde Antalya, Türkiye'de tam set dental implant tedavilerinde son derece başarılı tedavi sonuçları verebilmekteyiz.

Türkiye'de Tam Ağız Diş İmplantları Uygulaması

 Antalya, Türkiye'de bulunan kliniğimizde, tam ağız diş implant tedavilerinde üst çeneye minimum 8-6, alt çeneye minimum 6 implant uyguluyoruz. Bu nedenle, minimum tam ağızlı diş implantı tedavi sayısı 12 veya 14'tür. Eksiksiz dental implant tedavisi birinci sınıf bir tedavidir. Ancak hastaya büyük rahatlık ve yaşam standardının yükselmesini sağlar. Bu nedenle, Türkiye'deki tam ağızlı diş implantlarının paket fiyatları ve maliyeti, implant sayısının fazla olması nedeniyle biraz yüksektir. Türkiye’de birkaç diş eksikliği veya tam set diş implantı nedeniyle bize başvuran hastalarımıza, gerektiğinde antibiyotik kullanmalarını Türkiye'ye gelmeden 3 gün önce söylüyoruz. Çünkü bazı durumlarda çekilmesi gereken dişlerde küçük çapta da olsa enfeksiyon olabilir. Bu nedenle antibiyotik kullanımı ile hastamızın daha konforlu bir implant operasyonu ve operasyon sonrası dönem geçirmesini sağlıyoruz. Hastalarımız tam takım diş implantları için Antalya'daki kliniğimize geldiklerinde öncelikle panoramik röntgen ve ağız muayenesi ile detaylı bir muayene yapıyoruz. Ardından doktorlarımız panoramik röntgen ve muayeneye dayalı bir tedavi planı oluştururlar. Sonrasında implant cerrahisi işlemini gerçekleştiriyoruz.

 Özdemir Dental Center olarak hastalarımızı vip transfer aracıyla alıyor oteline yerleştiriyoruz işlem bitimine kadar yaklaşık 1 hafta otelde konaklatıyoruz. Hastalarımız tedavileri devam ederken Antalya’yı keşfediyor.

En Önemli Süreç

 Türkiye'de tam ağız diş implantları işleminden sonra asıl önemli süreç başlar. Çünkü bu süreç operasyonun başarısını doğrudan etkileyen bir süreçtir. Hastalarımız bu süreçte verdiğimiz ilaçları çok dikkatli kullanmalıdır. Ayrıca hastalarımız günde iki kez aynı saatlerde antibiyotik kullanımına dikkat etmelidir. Ağrı kesici kullanmak da önemlidir. Bunun yanı sıra gargara yapmak da çok önemli bir konudur. Hastalarımıza gargara yaptıktan sonra 1 saat bir şey yemek ve içmekten kaçınmasını söylüyoruz. Çünkü gargaranın antiseptik özelliğini kullanmak istiyoruz. Gargara, klorheksidin glukonat içerir. Klorheksidin glukonat maddesi ağızda diş eti hastalığına neden olan bakterileri engeller. Bu nedenle bu dönemde gargara kullanmak çok önemlidir. Ancak gargara, ağız hijyeninin sadece %5'ini oluşturur. Ağız temizliğinin %95'i mekanik temizlik olan dişlerini fırçalamaktır.

İmplant Üstü Sabit Dişler İçin Neden Bir Süre Bekliyoruz?

 Türkiye'de hem tam ağız implant tedavisinden sonra hem de birkaç diş eksikliğinin tedavisinde 2-4 aylık bekleme süreleri vardır. Bu süreci implant tedavilerinin en önemli süreci olarak değerlendiriyoruz. Çünkü bu süreç implantın çene kemiği ile kaynaşmasını içeren ve tedavinin başarısını etkileyen bir süreçtir. Aslında dental implant çok gelişmiş bir vida sistemi olmasına rağmen implantın kemiğe bağlanma mekanizması normal bir vidanın ahşaba bağlanma mekanizmasından farklıdır. Bu nedenle diş implantı sürtünme kuvveti ile desteklenerek çenede kalmaz.

Sıradaki İşlem Nasıl Olur ?

 İmplantı çene kemiğine yerleştirdikten sonra osteoblast hücreleri “kemik oluşturan hücreler” implantı sarmaya başlar. Bu nedenle implant çevresinde yeni kemik dokusu oluşur. Sonuç olarak implant ile mikro mekanik bağlantı dediğimiz kemik bağlantısı oluşur. Yani implant ve kemik kaynaşmıştır. Biz buna “Osteo-Entegrasyon” da diyoruz. Bu bekleme ve iyileşme döneminde implant çevresinde yeni kemik oluşumunu bekleriz. Bu osteo entegrasyon döneminden sonra, eğer implantı çıkarmak istersek, normal vida anlayışında bir vidayı ters çevirerek çıkarabilirsiniz. Ancak implantı tersine çevirerek çıkaramayız. Çünkü implant ve kemik bütünleşmiştir. Dolayısıyla o implantı çıkarmak için implantın etrafındaki sağlıklı kemik dokusunu kesip çıkarmamız gerekiyor. Bu nedenle dental implant planlaması en önemli aşamalardan biridir. İmplantın doğru açıda yerleştirilmesi ve doğru sayıda implant yapılması en önemli konular arasındadır.

Tam Ağız Diş İmplantları Türkiye Paket Fiyatlar

 Antalya, Türkiye'de bulunan kliniğimizin tam ağız implant paket fırsatlarını belirleyen 3 faktör vardır. Bunlardan ilki implant sayısıdır. İkincisi implantın markasıdır. Son olarak operasyon sırasında uygulayacağımız kemik grefti veya sinüs lifting işlemleri Türkiye'deki full mouth dental implant paket anlaşmalarımızı etkilemektedir. Türkiye'de tam set dental implant tedavilerinden minimum 12 maksimum 14-16 implant uygulayabilmekteyiz. Bu nedenle, Türkiye'deki tam ağız diş implantları paket anlaşmalarımız , implant sayısına göre azalacak veya artacaktır. Ayrıca seçeceğiniz implant markası, Türkiye'deki tüm ağız implant paket fırsatlarımızı ve maliyetimizi artıracak ve azaltacaktır.

Türkiye'de Tam Ağız Diş İmplantlarının Paket Fiyatları ve Maliyeti Neden Farklı?

 Türkiye'deki tam set diş implantlarının fiyatları ve maliyeti, öncelikle kullanılan farklı malzemelerden dolayı farklıdır. Her şirketin farklı araştırma ve geliştirme bütçeleri, farklı kar marjları, farklı kar politikaları vardır. Ayrıca üretim yerlerindeki vergilendirme, gümrük koşulları, stok maliyetleri, bayi karları, satın alma anındaki ödeme koşulları gibi faktörler Türkiye'deki tam ağızlı diş implantlarının fiyatını ve paket fırsatlarını etkileyebilmektedir.

 Türkiye'deki tam ağızlı diş implantlarının fiyatlarını ve paket fırsatlarını etkileyen diğer önemli faktörler klinik ve doktor masraflarıdır. Kuşkusuz her il ve bölgede farklı kira ödemeleri olabilir. Ayrıca her klinikte farklı araç ve gereçler kullanılmakta ve her hekimin farklı deneyimleri bulunmaktadır. Öte yandan implantların son teknoloji ekipmanlarla uygulanması da maliyetlerde farklılıklara neden olacaktır. Tabi ki ne kadar çok yatırım yapılırsa o kadar hassas çalışma ve daha iyi tedavi sonuçları mümkündür. Bu nedenle ucuz implant yaptıran kişilerde bazı sorunlar yaşanmaktadır. Dolayısıyla Türkiye'de diş implantlarının maliyetinin ucuz olması önemli değil, implantı uygulayacak hekimin tecrübesi, hekimin tercihleri ​​ve klinik yatırımları önemlidir.

 Ömür boyu kullanmak üzere yaptırdığınız diş implantlarını ucuz fiyatlara bulabilirsiniz. Ancak ileride o implantlarda sorun yaşadığınızda ucuza yaptırdığınızı sandığınız diş implantlarının maliyeti kat kat artacaktır. Bu nedenle Türkiye'deki diş implant tedaviniz için konforlu , güven verici , temiz ve modern ekipmanlarla donatılmış klinikleri seçmelisiniz.

Tam Ağız Diş İmplantı Tedavisi İçin Türkiye'de Kaç Gün Kalmalısınız?

 Türkiye'de tam set diş implant tedavisi yaptırmak isteyen hastalarımızın 4 veya 5 gece Antalya'da kalmaları gerekmektedir. Bu 4 veya 5 gecelik konaklama, tam ağız diş implantları Türkiye paket fırsatlarımıza dahildir . İmplant operasyonlarından sonra hastalarımız otellerinde istirahat etmektedirler. Hastalarımızı birkaç gün içinde geçici damak protezi veya diş uygulaması için provaya davet ediyoruz. Daha sonra hastalarımıza aldığımız ölçülere göre hazırladığımız geçici protezleri veriyoruz.

Tam Set Diş İmplantları İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Antalya, Türkiye'deki kliniğimizde, hastalarımıza tam ağız diş implantları operasyonları veya birkaç diş eksikliği için implant operasyonları sonrası yapmaları ve yapmamaları gerekenleri ayrıntılı olarak anlatıyoruz.

  • İmplantlara ısırma kuvveti uygulamamak: Sadece ezilmiş gıdalar (Pirinç püresi, patates)
  • Antibiyotik kullanımı: İşlemden 5 gün sonra
  • Ağrı kesici kullanımı: İşlemden sonraki ilk 2 gün
  • Gargara kullanımı: Bir hafta boyunca
  • Buz uygulaması: kliniğimizde 5 dakika aralıklarla yarım saat
  • Sıcak yiyecek ve içeceklerden kaçınmak
  • Taneli gıdalardan kaçınmak
  • Yüksek yastık kullanmak

Türkiye'de Tam Ağız Diş İmplantlarına Diğer Alternatif Tedavi Seçenekleri

 Alt veya üst damaklarında tam dişsizlik olan hastalarda, tam ağız diş implantlarına Türkiye'de 2 alternatif tedavi yöntemimiz var. Bunlar Ankerli Protezler (Geçmeli Protezler) ve All on 4 dental implant tedavileridir.

All on 4 Diş İmplantları Türkiye

 Molar bölgede çok fazla kemik kaybı olan hastalar için Türkiye’de All On 4 diş implantını tercih ediyoruz. Bu tedavide uyguladığımız implantlar daha uzun ve daha kalın implant çeşitleridir. Bu nedenle üzerine konulan dişleri rahatlıkla taşıyabilirler. Bu tedavide alt veya üst çeneye 4 implant üzerine sabit diş uyguluyoruz. İmplant operasyonundan sonra hastalarımıza aynı gün geçici dişlerini takıyoruz. Bu sayede hastalarımız operasyondan hemen sonra daha iyi bir estetik görünüm kazanmaktadır. All on 4 tedavisinin paket fiyatları, Türkiye'deki tam ağız diş implantlarının paket fırsatlarına göre biraz daha yüksektir.

Geçmeli Protezler

 Ankrajlı protez tedavisi, tam set dental implant tedavisine alternatif olan tek hareketli protez seçeneğidir. Ancak bu hareketli protezlerin özelliği takıldığında çok sağlam olmalarıdır. Bu nedenle klasik protezler kadar kolay ağızdan çıkmazlar. Molar bölgesinde çok fazla kemik kaybı olan hastalarımıza ve özellikle maddi nedenlerle bu tedaviyi tercih eden hastalarımıza bu tedaviyi uygulamaktayız. Hareketli protez 2 veya 4 implanta çıtçıt mekanizması ile takılır ve implantlara çok sıkı bir şekilde yapışır. Sabit protez fiyatları, tam ağız implant Türkiye paket fiyatlarına göre daha düşüktür.

Hangi Marka İmplantları Kullanıyoruz ?

 Özdemir Dental Center olarak dünyaca kanıtlanmış Nobel Biocare ve Swiss  firmaları ile çalışmaktayız. Bu markaların tamamı “ FDA ” ve “ CE ” onaylı markalardır. Tam ağız diş implantları Türkiye paket fırsatlarımız da tercih ettiğiniz markaya göre değişiklik gösterecektir. Kullandığımız bu markalar Amerika ve Avrupa onaylı markalardır. Bu nedenle bu marka implantları güvenle tercih edebilirsiniz.

Özdemir Dental Center Blog