Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

All On 6 (All on Six) İmplant Tekniği

All On 6 (All on Six) İmplant Tekniği
All On 6 (All on Six) İmplant Tekniği
All On 6 (All on Six) İmplant Tekniği

 All on 6 implant tekniği; Üst çeneye 6 adet, alt çeneye 6 adet implant yerleştirilmesi işlemine dayanır. Bu implant tekniği ile alt çeneye minimum 5 hafta, üst çeneye minimum 12 hafta içerisinde kalıcı sabit protez uygulanabilmektedir. Diş protezinin aynı gün içerisinde sabitlenmesini sağlayan bu yöntem ileri teknoloji bir tekniktir. Özellikle arka diş bölgelerinde kemik kaybı olan hastalarımızın sabit diş kullanmaları uygun bir tekniktir.

 All on 6 implantları, çenelerden biri veya her ikisi önemli sayıda dişi kaybettiğinde kişinin ağzını yeniden yapılandırmak için kullanılan bir diş prosedürüdür. Bu prosedür bireye tüm dişlerini altı doğal görünümlü ve hissedilen diş implantı ile değiştirme seçeneği sunar. All on 6 implantlar tipik olarak kemik grefti gerektirmez. Bu nedenle çenelerinde düşük kemik yoğunluğu veya hacmi olan hastalar için mükemmel bir çözümdür. Sigara içiyorsanız veya şeker hastasıysanız, bu prosedür sizin için uygun olmayabilir. Tam diş eksikliği olan veya kalan dişleri çekip yerine implant yaptırmayı planlayan hastalara tedavi önerilir. All on 6 tedavisi, geleneksel protezlere alternatif olarak uzun süreli ve stabil bir tedavi sunar.

All on 6 İmplant Tekniğinin Prosedürü Nasıldır?

All on six implant prosedürü; Tamamen dişsiz hastalarımıza dört veya altı diş implantı uygulanmasına dayanır. Aynı gün belli açılarla yerleştirilir ve ardından diş protezi sabitlenir. Hastalarımız talep etmedikçe veya hekimlerimiz çekmedikçe sabit dişlerde oynama olmaz. Aşırı kemik kaybı nedeniyle protez kullanamayan hastalarımızda uygulanan tedavi yöntemidir. İmplantları aynı gün kullanmak mümkündür. Tedavi sırasında karşılaşılabilecek tüm problemlerle karşılaşmamak için tedavi planlamasından önce röntgen kemik muayenesi yapılır. Bu süreçte ileri teknoloji sistemler kullanılmaktadır. Kemik kalınlığı ve yüksekliği dikkate alınarak tedavi süreci planlanır.

All On Six İmplant Tekniği Yapılabilecek Kişiler Kimlerdir?

All on 6 implant yapılabilen hastalarımız; Diş implantı ameliyatı olmak için herhangi bir engeli olmayan hastalar. Bu nedenle sistemik bir hastalığı olmayan ve yeterli kemik hacmine sahip hastalarda bu teknik uygulanabilir. Bu tedaviyi gerektiren durumlar şunlardır:

  • Çenesi tam dişsiz olan hastalarımızın küçük azı dişlerinin ara bölgesinde yeterli kemik miktarı ve yoğunluğu varsa bu yöntem uygulanabilir.
  • Diş çekimi sonrası çekim yuvalarında iyi bir temizleme işlemi yapılabilirse bu teknik uygulanabilir.
  • Çekim yapılmışsa, hastanın ağız hijyeni iyi seviyede ise uygulanabilir.
  • Geçici sabit protezler için donanımlı bir laboratuvar varsa bu teknik uygulanabilir.

All On Six İmplant Tekniği Tedavi Aşamaları Nelerdir?

 Altı implantın tümünün tedavisinde hastalarımıza öncelikle klinik ve radyolojik tetkikler yapmaktayız. Bilgisayarlı tomografi ile ölçümler yaparak hastalarımıza uygun bir planlama yapıyoruz. Daha sonra 4 veya 6 diş implantı yerleştirdikten sonra diş protezini diş implantlarının üzerine sabitliyoruz. Kalıcı dişlerin hazırlanması ortalama 10 ile 12 gün arasında özel provalar ile devam eder. Yaklaşık 3 ay sonra; hastalarımıza kalıcı diş protezleri uyguluyoruz.

All On 6 İmplantların Faydaları Nelerdir?

  • Hızlı iyileşme gösterir.
  • Rahatlıkla yemek yemekten ve konuşmaktan keyif almanızı tekrar sağlar.
  • İnci gibi beyaz bir gülüş sağlar.
  • Hareketli protez gerekli değildir.

 Geleneksel hareketli takma dişler, kaybedilen veya kaybedilen dişlerin tam bir bileşenini etkili bir şekilde değiştirebilirken, all on 6 dental implantlar, eksiksiz bir diş setini yeniden inşa etmek için stabil ve kalıcı bir yöntem sunar. Bu, hastalara kendi dişlerine sahip olma duygusunu geri kazandırır ve bir kez daha güvenle yemek yiyip konuşabildikleri için daha iyi bir yaşam kalitesi sunar. All on 6 diş implantları ile, dağınık takma diş yapıştırıcılarına sahip olmanıza veya protezleri temizlemek ve sterilize etmek için çıkarmanıza gerek yoktur. Yedek dişler, bir takım doğal dişlerle aynı şekilde kullanılır.

All On 6 İmplant Ne Kadar Sürer? All On 6 İmplant Tedavi Süreci

 Tüm prosedür sadece bir günde tamamlanabilir ve genellikle 2-4 saat içinde tamamlanır. All-on-6 prosedürü genellikle kemik grefti gerektirmese de, kişinin kemik yoğunluğuna bağlı olarak gerekli olabilir. Her ağız aynı değildir, bu nedenle diş hekiminin işleme başlamadan önce ağzı iyice incelemesi önemlidir. İşlem sırasında lokal anestezi altında çene kemiğine diş implantları yerleştirilir. Geçici protez daha sonra iyileşirken implantlara takılabilir. İmplantlar iyileştikten sonra diş köprüsü veya protez üzerinden hareketli gibi kalıcı bir çözümle implantlara sabitlenir. İşlemden sonraki ilk 3 ayda ağız iyileşir ve kemik ve diş etleri yeni fikstüre uyum sağlamak için şekil değiştirir. Bu süre zarfında hastalar sert yiyecekler yemeye dikkat etmelidir. Hastalar işlemden sonra biraz rahatsızlık ve şişlik beklemelidir. Çoğu hasta için semptomlar bir hafta sonra azalır. İşlem sonrasında hastaların özellikle ilk 3 ay sık sık diş hekimi kontrollerini yaptırmaları gerekecektir. Herhangi bir komplikasyonu önlemek veya enfeksiyon kapmak için, bir şeylerin yolunda gitmediği durumlarda derhal diş hekiminize başvurmanız çok önemlidir. Diş implantları stabilize edildikten ve artık rahatsızlık veya ağrı kalmadığında, diş hekimine yapılan ziyaretler önemli ölçüde azalır.

All On 6 İmplant Nasıl Uygulanır?

 All on 6 diş implantları tıpkı doğal dişleriniz gibi görünür. All on 6 diş implantları, tüm dişlerinizi yalnızca altı implantla değiştirebilir. Prosedürün kendisi iki adıma ayrılmıştır. Birincisi implantların yerleştirilmesi, ikincisi ise protez dişlerin yerleştirilmesidir. İmplantlar titanyumdan yapılır, All on 6 diş protez diş, porselen ve seramik gibi farklı malzemelerden yapılabilir, işlemin maliyeti diş solüsyonu ve malzeme seçiminize bağlıdır. İmplantlar, dişlerinizin kökünün yerini alır, bu da onların doğal dişleriniz gibi hissedecekleri anlamına gelir, tümü 6 diş protezi prosedürü, gelecekteki kemik kaybını önler.

Sinüs Kaldırma ve Kemik Grefti Nedir?

 Sinüs Lifting ve kemik grefti işlemine bakıldığında; Üst çenede anatomik boşluklar bulunur ve bu boşluklara maksiller sinüs adı verilir. Bazı hastalarımızda diş nakline bağlı olarak bu boşluklar genişleyebilir. Bu genişleme nedeniyle implant yerleştirilemediği zaman sinüs zarı yukarı doğru kaldırılır ve kemik oluşumunu sağlayacak malzemeler yerleştirilir. Buna sinüs lifting uygulaması denir. Başka bir isim ile sinüs lifting olarak da adlandırılabilir. Kemik yerleştirmede kullanılan malzemeler; Sentetik, hayvansal veya insan kaynaklı olabilir. Kemik miktarı çok düşük olan hastalarda sinüs lifting işlemi yapıldıktan sonra all on six implant aynı seansta uygulanamaz. Belli bir süre bekledikten sonra uygulamaya başlanır. Ancak implantı destekleyecek kadar kemik varsa; Bu durumda tek seansta hem sinüs lifting hem de implant uygulaması yapılabilir.

All On Six İmplant Tekniği Uygulandıktan Sonra Ağrı Olur Mu?

 All on six implant işleminden sonra ağrı olması mümkündür. Ancak bu ağrı çok hafiftir. Şişlik olması da mümkündür. Hekimlerimiz bu ağrılar hissedildiğinde kullanılmak üzere işlem sonrası ağrı kesici verirler. Lokal anestezi altında yapılan bir işlem olduğu için işlem sırasında herhangi bir ağrı hissedilmez. Ancak ameliyattan korkan hastalarımız istekleri doğrultusunda sedasyon veya genel anestezi ile işlem yapılabilmektedir. Böylece kaygı sorunu yaşayan ya da ameliyat olmaktan korkan hastalarımız süreci ağrısız bir şekilde geçirebilmektedir.

Six İmplant Tekniğinde Sonuç Olarak Beslenme Nasıl Olmalı?

 All on 6 işlemi sonrası beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. All on 6 implant tekniği uygulandıktan sonra hekimlerimiz hastalarımıza diyet uygulamaktadır. Bu diyet implant ve kemiğin kaynaşması için gerekli olan 3 aylık süre boyunca uygulanmalıdır. Sert besinlerin tüketilmemesi ve hijyen kurallarına uyulması önerilir. Sonrasında yapılacak kalıcı protez sayesinde herhangi bir ek diyete ihtiyaç duymadan beslenebilir. Ancak bu süreçte protezde herhangi bir kırılma meydana gelirse hekimlerimize gidilmeli ve implant kaybı düzeltilmelidir.

All On Six İmplant Tekniği Sonrası Bakım Zor Mudur?

 Sonuçta 6 implant üzerinde özen gösterilmelidir. Günlük rutin diş fırçalamanın dışında; Ağız temizliği ve bakımı için ağız duşları, diş fırçası ve diş ipi kullanılması önerilir. 6 ayda bir hekimlerimize gelip muayene olmaları gerekmektedir.

All On Six İmplant Tekniği ile Başarıya Ulaşılabilir mi?

All on six tekniğinin başarı oranı oldukça yüksektir. Yapılan araştırmalara bakıldığında; Uzun sürede değerlendirildiğinde oldukça avantajlı bir tedavi yöntemidir.

All On 6 İmplant Tekniği İle Normal İmplant Sistemi Arasındaki Fark Nedir?

 6 implant ile normal implantların hepsi arasındaki farka bakıldığında; All on 6 implantlar çeneye normal implantlardan biraz daha fazla açı yapacak şekilde yerleştirilir. Bu nedenle kemikten daha fazla destek alabilirler. Bu sayede 8 implantın taşıyabileceği yükü 4 veya 6 implant ile taşıyabilirler. Ayrıca çene yüz cerrahları veya ileri düzeyde tıbbi beceriye sahip kişiler tarafından uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Çok uzun süreli implantlardır.

Diğer farklılıklar ise şu şekildedir;

  • Geleneksel implantlar daha pahalıdır. Ancak All on 6 implantlar daha az kullanıldığı için bu durum ücretlerine yansımaktadır.
  • All 6 implantta 3 ay sonra normal hayata dönmem mümkün olurken, geleneksel implantta bu süre 6 ile 10 ay arasında olabiliyor.
  • Geleneksel implant prosedüründe ciddi bir cerrahi müdahale gerekmektedir. Ancak All on 6 implantlarda yapılan işlem sayısı daha azdır.
  • Geleneksel implantlarda geçici protez kullanılmaz. Ancak altı implantın tamamında hastalarımız mağdur edilmeden hemen geçici protez yerleştirilmektedir.
  • Geleneksel implant uygulamasında kemik grefti uygulanmaktadır. Bu prosedür 6 implantın tamamında gerekli değildir.

All On Six İmplant Tekniği Fiyatları Nasıl Değişir?

 All on 6 implant fiyatları kişiye özel belirlenir. Yapılacak implant sayısı, üst dişin yapım malzemesi, diş sayısı, tedavi yöntemi ve uygulanacak cerrahi işlemler gibi birçok yöntem tedavinin maliyetini belirlemektedir.

All On Six İmplant Tekniğinin Artıları Nelerdir?

  • All on six implantın avantajları şunlardır:
  • Dişi olmayan tüm hastalarımıza tek bir cerrahi işlem ile aynı gün içerisinde sabit diş protezi yaptırmak mümkündür.
  • Ameliyat sırasında sinüs lifting ameliyatı ya da kemik ekleme gibi işlemler yapılmaz. Bu nedenle ileri cerrahi işlemler gerektirmeyen ve kolay olan bir uygulamadır.
  • Ameliyat süresi klasik diş implant ameliyatlarına göre çok daha kısadır. Konvansiyonel dental implant ameliyatları ile karşılaştırıldığında kullanılan implant sayısı az olduğu için maliyeti de düşüktür.
  • Konvansiyonel dental implant sabit diş protezleri ile karşılaştırıldığında temizliği ve bakımı daha kolay olan bir uygulamadır.
  • Kişiye özel planlanabildiği için estetik bir görünüm, gülme çizgisi ve gülüş estetiği sağlayan bir uygulamadır.
  • Mide bulantısı refleksi nedeniyle hareketli diş protezi kullanamayan hastalar için uygundur.

 

 

Özdemir Dental Center Blog