Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

Diş Estetiği Antalya

Diş Estetiği Antalya
Diş Estetiği Antalya
Diş Estetiği Antalya

 Diş estetiği ile diş etindeki çekilme ve asimetrik bozuklukları düzelterek, dişler ve diş etinin olması gerektiği standartlarda ulaşmasını sağlayan, yontulmuş, yıpranmış, renksiz, yanlış hizalanmış, kırılmış veya lekeli dişlerin düzenlenmesi sağlanarak size güzel bir gülümseme kazandırılır.

Estetik Diş Hekimliği Antalya

 Estetik diş hekimliği, hastanın dişlerinin rengini, şeklini, boyutunu değiştirerek ideal hale getiren bir tedavidir. Dişlerin genel görünümünü iyileştirme prosedürü olarak tanımlayabileceğimiz estetik diş hekimliği hayalinizdeki gülümsemeye sahip olmanızı sağlar. Diş estetiğinin birinci amacı, güvenle gülümseyebilmeniz için dişlerin sırasını korumak, yapısını iyileştirmek, rengini ve şeklini güzelleştirmektir. Diş estetiği, diş eksikliği ve benzeri problemlerin düzeltilmesinde uygulanabildiği için hem önleyici hem de onarıcı bir tedavidir.

Diş Estetiği Nasıl Yapılır ?

 Dişlerinden genel görünümünde sorun bulunan kişilerin daha iyi bir diş görünümü ve gülümsemeye sahip olmak için tercih ettikleri bir işlem olan diş estetiği sayesinde birçok diş problemi çözüme kavuşturulur. Diş estetiği uygulamalarında uzman estetik diş hekimi gerekli muayeneleri gerçekleştirdikten sonra kişilerin ihtiyaçlarına yönelik uygulanacak yöntemleri belirler.

 Diş estetiği ile ortodontik diş problemleri, çene uyumsuzlukları, dişte meydana gelen renk bozuklukları, çarpışık dişler gibi birçok problem giderilebilir. Diş hekimi tarafından kronik muayene  sonrasında, radyolojik muayene gerçekleştirilir. Hastaların çene profil ölçüleri alınarak ihtiyaçları belirlenir. Uygulanacak tedavinin planı yapıldıktan sonra kişilerin doğal görünümünden uzaklaşmadan daha iyi bir görünüme kavuşması sağlanır.

Estetik Diş Hekimliği Kapsamında Neler Yapılmaktadır ?

 Son yıllarda estetik diş tedavilerinde yaşanan gelişmeler sayesinde mükemmel bir gülüşe ulaşmak için uygulanan bir dizi işlemler vardır. İdeal gülüşe ulaşmak için estetik diş hekimliği kapsamında uygulanan bu işlemler şunlardır;

1) Gülüş Estetiği

 Gülüş estetiği, kişisel istek ve beklentilerin göz önüne alınarak fonksiyon, estetik ve doğallığın birleştirildiği en güzel gülüşü planlamak için yapılan, estetik diş hekimlerinin en önemli konularından birisidir. Gülüş estetiği adı altında yapılan uygulamalar genellikle beyazlatma (bleaching), porselen laminalar, implant uygulamaları veya diş eti seviyelendirme (gingivoplasti) gibi bir veya birkaç uygulamanın senkronlu şekilde gerçekleştirilmesi ile elde edilir. Gülüş estetiği yapılırken hastanın yüz şekli, ten rengi, cinsiyeti, yaşı, dudakları ve dudak kenarlarının durumu göz önünde bulundurulur.

2) Diş Eti Estetiği (Pembe Estetik)

 Bazı kişilerde gülerken diş eti dokusunun çok fazla görünmesi veya dişlerin kısa görünmesi durumu olabilir. Gummy smile olarak isimlendirilen bu problem hastaları estetik açıdan rahatsız edebiliyor. Ancak bu sorun diş eti estetiğinde kullanılan lazer uygulamaları sayesinde kısa sürede ve kalıcı bir şekilde düzeltilebilinir.

3) Diş Beyazlatma (Bleaching)

 Diş beyazlatma (bleaching) estetik diş hekimliğinin en fazla uygulanan uygulamasıdır. Bu uygulama uzun yıllardır gerçekleştirilen bir işlemdir. Hekimin kontrolü altında dişe jel uygulanarak gerçekleştirilen bu yöntemin herhangi bir zararı yoktur.

4) Kompozit Bonding Uygulamaları

 Kompozit bonding uygulamaları, ön bölgedeki dişlerde görülen çapraşıklığın giderilmesinde, kırık ve çürük dokuların restorasyonunda, kısa ya da küçük bulunan dişlerin genişletilmesi çalışmalarını kapsar. Bu uygulamalar yapılırken kişinin birebir diş rengine uygun ve ışık geçirgenliğine uyacak şekilde kompozit dolgular seçilip daha sonra diş formlarına dikkat edilerek uygulanır.

5) Porselen Lamina Uygulamaları

 Estetik diş hekimliğinin son dönemdeki en gelişmiş uygulamaları arasında yer alan porselen lamina uygulamaları ufak çapraşıklıkların olduğu dişlerde, ortodontik tedavi görmek istemeyen kişilerde diş rengi ve formlarının estetik olmadığı kişilerde, küçük ve aralıklı olmayan dişlerde, kırık diş dokusuna sahip kişilerde yapılmaktadır.

6) Full Estetik porselen Kuronlar

 Halk arasında kaplama diye bilinen bu restorasyon uygulamasında dişler tamamıyla kesilip küçültülerek yapılacak kaplamalara yer açılır. Eskiden metal alt yapı ile yapılan bu uygulama günümüzde diş estetiğindeki gelişmelerle birlikte artık metal alt yapı içermeyen kuronlar yapılabilmektedir. Böylece doğal dişe en yakın ışık geçirgenliği ve kırılımı ile hasta beklentilerini tam manasıyla karşılayabilmektedir.

7) İmplant Uygulamaları

 Özellikle ön bölgede gerçekleşen diş kayıplarında implant uygulaması ile ilgili boşluk doldurularak ideal uyum sağlanabilmektedir. Titanyum maddesinden elde edilen implant uygulaması ile oldukça dayanıklı ve doğal diş görünümündeki dişlere sahip olunması mümkündür.

Antalya'nın En İyi Estetik Diş Hekimi

 Estetik diş hekimliği, hastanın diş görünümünün iyileştirilmesi ile ilgilenen uzmanlık alanıdır. Estetik diş hekimi, hastanın ihtiyacına göre diş kusurlarını gidererek hayalindeki mükemmel gülüşe kavuşmasını sağlar. Antalya’nın en iyi estetik diş hekimi doktorlarının bulunduğu Özdemir Dental Center, diş estetiği uygulamalarında sizleri en ideal sonuçlara ulaştırır. Özdemir Dental Center olarak diş estetiği uygulamalarında son teknoloji cihazlar kullanarak başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Diş estetiği hakkında daha detaylı bilmek almak isterseniz web sitemizde bulunan iletişim bilgilerinden bizlere ulaşabilirsiniz.

Özdemir Dental Center Blog