Özdemir Dental Center Telegram Özdemir Dental Center Whatsapp
İletişim
TELEGRAM
WHATSAPP

All On 4 Antalya

All On 4 Antalya
All On 4 Antalya
All On 4 Antalya

 Bu tedavi yönteminde  çenenin arka bölgesine 2 tane implant 30 - 45 derecelik açıyla yerleştirilirken, diğer 2 implant ön bölgeye dik bir şekilde yerleştirilir.

 Alt çenede büyük azılar bölgesinde kemik eridiğinde buradan geçen alt çene siniri, üst çenede ise maksiller sinüsler bu bölgelere implant yapılmasının önüne geçerler. Buralara implant yapmak için ileri cerrahi tekniklere ihtiyaçlara duyulur. Bu durum da hasta için yaklaşık 1 yıllık tedavi süresi ve yüksek maliyet demektir. All on 4 tekniğinde ise bu anatomik engellerin önünde hastaya sabit bir protez yapılma şansını verir. Hastalar All on 4 tekniğinde implantlarını sabah yerleştirip akşamları da geçici sabit protezlerine kavuşur. Kalıcı protezleri de 3-4 ay sonra yapılır. Böylece bu süre içerisinde hastalar yaşamlarını dişsiz geçirmemiş olurlar.

 Dişlerinin birçoğunu ya da tamamını kaybeden hastalarımıza Antalya’da all on 4 dental implant tedavisi uyguluyoruz. Türkiye’nin en gözde tatil şehri Antalya’da bulunan kliniğimizde sizlere daha estetik bir görünüme kavuşturuyor ve daha sağlam dişler kazandırıyoruz.

All On 4 Tedavisi Nasıl Yapılır?

 All on 4 tedavisinde geleneksel implantlardaki titanyum vida mekanizması kullanılmaktadır. Geleneksel implantlar ile All on 4 implantlar arasındaki en büyük fark, ağızda nasıl konumlandırılmış olmasıdır. Bu yeni teknikte sadece 4 implant yeterli olurken, tamamen dişsiz bir çenede kaybedilen dişlerin yerine 8 veya 10 implant kullanılmaktadır. Önde kemiğin en kalın olduğu yere 2 implant, çene kemiğinin arkasına 2 implant yerleştirilir. Öndeki implantlar 90 derecelik bir açıyla yerleştirilirken, arkadaki implantlar maksimum dayanıklılık sağlamak için 45 derecelik bir açıyla yerleştirilir. Bu 4 implantı yerleştirdikten sonraki adım, implantların üzerine köprü veya kron yerleştirmektir. All on 4 tedavisinde hastalardan tedavi öncesi alınan ölçüye göre geçici protezler hazırlanır. Hastanın lokal anestezi altında çekilecek dişleri varsa çekilir ve implantlar yerleştirilir. Bu implantların içine tam oturması için özel olarak oluşturulan geçici protezler yerleştirilir. Hastanın kalıcı protezleri 3 ay sonra yerleştirilir.

All On 4 Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

  • Tedavi kısa sürede tamamlanır ve All on 4 ile hızlı bir şekilde sağlıklı bir görünüme kavuşmak mümkündür.
  • Tamamen dişsiz olan veya olma ihtimali olan hastalarda geleneksel implant yöntemine göre daha ekonomiktir.
  • Açılı olarak yerleştirilen implantlar kemik kalitesi daha iyi olan bölge tarafından desteklenir ve anatomik yapıların zarar görmesini engeller.
  • All on 4 tedavisi alt çenede 10 yıla, üst çenede 5 yıla kadar kalıcılığı kanıtlanmış uzun süreli bir tedavidir.
  • Çene kemiğinin arkasına yerleştirilen açılı implantlar sayesinde anatomik oluşumlar zarar görmez.
  • Açılı posterior implantlar daha uzun olanlar kullanılarak daha kaliteli bir kemiğe yerleştirilir.
  • Kemik grefti uygulamalarına gerek kalmaz. Daha kolay temizlenebilir protezlerin yapılmasını sağlar.
  • Daha fazla kemik kaybı önlenir. Konuşma ve çiğneme fonksiyonları düzelir. Kısa sürede daha az ağrı ve daha az sıkıntı ile sonuçlanır.

All On 4 Diş İmplantları Kimlere Uygulanabilir ?

 All on 4 diş implantları, dişlerinin tümünü veya bir bölümünü kaybeden hastalar için mükemmel bir tedavi seçeneğidir. Bu implant tedavisinde ayrıca, hastanın yeterli oranda çene kemiği hacmine sahip olması gerekir. Çene kemiği yeterli olan hastalara bu tedavi başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Diş çürükleri ya da bir kaza sonucu nedeniyle dişlerini kaybeden hastalarımız daha iyi bir görünüme kavuşmak için all on 4 diş tedavisini tercih edebilirler.

All On 4 İmplant Ağrılı Bir İşlem Midir ?

 Tedavi başarılı olduktan sonra operasyon sonrası süreç daha konforlu geçmektedir. Tedaviden önce doktorunuzla konuşmalı ve onun yönlendirmesi doğrultusunda bazı ilaçları kullanmalısınız. Ameliyattan önce bazı ilaçları kullanmaya başlamak işlem sonrası süreci kolaylaştırmaya yardımcı olur. Her implant operasyonunda olduğu gibi operasyon sonrasında bir miktar ağrı ve şişlik görülebilir. Ancak bu şikayetler doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda kullanacağınız ilaçlar ile kolayca kontrol altına alınabilir.

All On 4 İmplant Tekniğinden Sonra Nasıl Beslenilir ?

 Ameliyattan sonra diş implantları üzerine sabitlenen geçici diş protezinizi kullanabilirsiniz. Ancak diş implantları ile kemiklerin kaynaması için gerekli olan 3 aylık süreçte doktorunuzun size önereceği bir diyete bağlı kalmalısınız. 3 aylık süre tamamlandıktan sonra kalıcı proteziniz ile dilediğiniz gibi yemek yiyebilirsiniz.

Antalya’da All On 4 Tedavisinde Kullanılan İmplant Markaları

 Antalya’da all on 4 tedavisinde, Nobel Biocare, Straumann, Alpha-Bio, Cerec by Sirona, Dentsply gibi dünya markalarının implantlarını kullanarak gerçekleştiriyoruz. Bu tedavi lokal ya da genel anestezi altında ağrı ve acı hissetmeden yapılır.

Antalya’da All On 4 Fiyatları

 All on 4 implant fiyatları birçok nedene bağlı olarak farklı fiyat aralıklarıyla karşımıza çıkmaktadır. Örnek verecek olursak diş hekiminin yeterliliği ve deneyim düzeyi arttıkça fiyat da artmaktadır. Ayrıca kullanılan malzemenin kalitesi de all on 4 fiyatlarını belirlemede en çok bilinen parametrelerden biridir. All on 4 fiyatları kullanılacak implantın markasına göre değişmektedir. Antalya’da All on 4 tekniği birçok kaliteli implant markası ile uygulanabilmektedir. Antalya’da all on 4 tedavisinin fiyatları Avrupa ülkelerine göre çok daha uygun maliyetlidir. Antalya’nın en güzel doğa manzaraları, antik kentleri, tarihi mimariyi, mavi bayraklı sahilleri ile kaliteli diş tedavisinin yanı sıra güzel bir tatil için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Özdemir Dental Center Blog